Sindicalisme

Fiscalia dóna suport al recurs d’Intersindical, CSIF, USO i SI contra la llei de participació

Els quatre sindicats denuncien la discriminació sindical i la vulneració del dret a la llibertat sindical per part del Consell

27 / 04 / 2016 | Intersindical

La Fiscalia ha dirigit un informe a la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) en què planteja que “pertoca la demanda” presentada per Intersindical, CSIF, SI i USO. En el mateix document defensa la “nul·litat” dels articles que conculcarien la Constitució en el decret que aprova el Reglament de la Llei 8/2015, de 2 d’abril, de la Generalitat, de Participació i col·laboració institucional de les organitzacions sindicals i empresarials.

El recurs alertava de la vulneració de principis i drets com la igualtat o la llibertat sindical

Intersindical Valenciana, juntament amb CSIF, SI i USO, va interposar el novembre de l’any passat recurs contenciós administratiu contra el Consell per “vulneració dels drets a la igualtat i la llibertat sindical”. La mesura va ser adoptada pel fet que el reglament concentra tots els seus efectes en UGT i CCOO, sense tenir en compte la representativitat de la resta de forces sindicals.
L’escrit de Fiscalia explica que “la Constitució reconeix la llibertat de creació de sindicats i la llibertat d’aquests en l’exercici de la seua activitat, sense que les administracions públiques puguen interferir o alterar, amb la seua intervenció, la llibertat o igualtat en l’exercici de la seua activitat sindical o discriminar algun sindicat de manera arbitrària o irraonable”.
El mateix document subratlla que “el Tribunal Constitucional va establir en sentència que la promoció dels treballadors s’atribueix per la Constitució Espanyola a tots els sindicats sense distinció”. A més, especifica que “tota actuació de l’Administració injustificadament limitada als sindicats més representatius incidirà en l’ordre competitiu”.
En el seu recurs d’interposició, els quatre sindicats recurrents destacaven “el tracte injustificadament diferenciat als sindicats més representatius”, i assenyalaven que el Consell els atorga “beneficis econòmics que són privilegis exorbitants, pels quals se situen en millor posició, el que trenca qualsevol principi de competitivitat igualitària”.
En aquest mateix document s’advertia de “la desigualtat de tracte entre sindicats, desproveïda de l’objectivitat, justificació, proporcionalitat i raonabilitat exigibles, segons el Tribunal Constitucional, perquè aquesta diferència puga considerar-se acceptable”. El recurs alertava de la vulneració dels articles 7,14 i 28.1 de la Constitució, que consagren principis i drets com ara la igualtat o la llibertat sindical.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.