Notícies

Fragments de cultura

Exposició d’escultura i dibuix de Cristina Guzmán Traver

Un aspecte de la mostra
Un aspecte de la mostra
09 / 11 / 2015 | Dolors Jimeno

Es podrà visitar en el Palau Pineda fins al 30 de novembre

Homenatge als llibres i a les persones que intenten mantenir vives les biblioteques

L’artista valenciana Cristina Guzman Traver inaugurà el proppassat dijous, en el Palau Pineda de València (plaça del Carme, 4) una mostra de escultura i dibuix titulada Fragments de cultura. Destaque del seu blog:
“Tanquen llibreries amb una gran trajectòria que les avala. Agonitzen i amb elles tot un món records inesborrables. Els prestatges buits, ens provoca nostàlgia i tristesa. Instal•lació amb llibres, restes d’un símbol cultural, guardats en urnes. Cada un representa una llibreria tancada. Un petit homenatge als llibres i a les persones que van lluitar i lluiten, intentant mantenir vius aquests espais culturals plens de coneixement.”
Intersindical cultura va estar present en la inauguració, a la qual també acudí el president de les Corts Valencianes, algunes diputades i diputats i moltes amistats de Crisitna.  L’acte va estar ambientat musicalment per la jove saxofonista valenciana Mireia Fuster Suárez, que va interpretar: Brumes d’automne, Les pieds dans l’eau, Histoire secrète, Côte jardin i C’etais une fois.
Per a parlar de la intenció expositiva de Cristina,  intervingué la doctora en Historia de l’Art i i membre de l’Associació Valenciana de Crítica d’Art, Maite Ibáñez, qui va lloar i agrair a Cristina la idea d’exposar obres d’argila que representen llibres. A continuació, Juan Soto, exdiputat socialista de les Corts, va fer una emotiva semblança de la personalitat de la nostra artista d’Aldaia.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.