Mesa general de la Funció Pública

Funció Pública incompleix els terminis de l’Acord de legislatura

Funció Pública convoca una Mesa General de Negociació per maquillar els resultats de l’Acord de Legislatura

22 / 12 / 2016 | Intersindical

Avui, a la Junta de Portaveus de la Mesa General de Negociació de personal funcionari, estatutari i laboral de l’Administració de la Generalitat s’ha anunciat la convocatòria de la mateixa pel proper dia 23 de desembre, on s’inclou com ordre del dia: una proposta d’Acord sobre els criteris comuns de les convocatòries de les ofertes d’ocupació pública per als anys 2017, 2018 i2019, la presentació del Pla Estratègic en matèria de Recursos Humans de l’Administració de la Generalitat i planificació de l’OOP derivada del mateix, l’adopció d’Acord referit a instar el Govern de la nació a adoptar mesures concretes en matèries de competència estatal i la presentació de la proposta de constitució de la Comissió per a la reversió de les prestacions assumides per les Mútues de AT i EP de la Seguretat Social.

instem als responsables de Funció Pública a complir cadascun del apartats de l'Acord de Legislatura

Excepte el darrer punt, que constitueix el primer pas per posar en marxa l’anunci públic de la Consellera de Justícia i Funció Pública de recuperar pel sistema sanitari públic les prestacions per contingències professionals - accidents laborals i malalties professionals- , fins ara en mans de mútues; la resta de punts estan directament vinculats a l’execució de l’Acord de Legislatura, signat en juny de 2016, i que devien haver estat negociats i acordats, entre altres, en el segon semestre de 2016.

Aquesta decisió de la Consellera, que és valorada molt positivament, pretén restituir una situació generada pel govern anterior, per la qual la prestacions en els supòsit de accident laboral o malalties professionals, passaven de ser gestionades pel sistema públic a ser-ho per mútues d’accidents de treball amb l’argument, no contrastat, que el control de les baixes per les mútues permetria un estalvi a la hisenda pública. Una mesura que va ser rebutjada per la totalitat de les organitzacions sindicals de la Mesa General per entendre que era un privatització de la salut laboral, que repercutiria negativament en la salut dels treballadors i treballadores públics per la pèrdua de qualitat assistencial i que, a més representava situacions tan absurdes com que el personal, que treballa a un centre sanitari, havia de desplaçar-se a una mútua per ser atès. Realment, el que es tractava, era de contribuir amb diners públics al sosteniment de les mútues d’accidents de treball. Per totes aquestes raons no podem menys que donar suport a aquesta iniciativa.

El acords relatius a instar al Govern de l’Estat per suprimir entrebancs normatius a l’estabilitat laboral per la introducció de límits a la taxa de reposició d’efectius, a la recuperació del poder adquisitiu del personal públic o a l’establiment de la jubilació parcial, no deixen de ser pronunciaments públics el compromís de defensar aquest posicionaments en el tràmit parlamentari dels Pressupostos Generals de L’Estat per 2017.

Ara bé, els dos primers punts guarden relació amb el compromís assumit pel Consell, a l’Acord de Legislatura, de reduir la temporalitat en l’ocupació pública a un 10% en el exercicis 2017, 2018 i 2019; ara es situa entre un 25 i un 30%. Aquest objectiu té un gran rerefons, doncs afecta, com a mínim, a unes 30.000 persones interines, al personal que vol accedir de nou a un treball públic i al personal que té en perspectiva, optar a una millora en les seues condicions laborals mitjançant la promoció interna. Amb aquest arguments damunt de la taula i tenint present que la legislatura té un duració predefinida, és cabdal abordar amb molta seriositat i de forma prèvia la valoració del problema, la recerca de solucions i la planificació en el temps.

Per aquestes raons, estava previst que aquest treball previ es fera abans de finalitzar 2016 i no s’ha fet. La Proposta d’Acord que fa la Conselleria de Justícia i Funció Pública està mancada de contingut, es presenta per la seua aprovació a la Mesa General sense cap treball previ i d’una forma precipitada, que impedeix una negociació real i, per suposat, sense temps material per poder fer al·legacions a les propostes, perquè el documents arriben als sindicats, per primera vegada, amb menys de 48 hores d’antelació. Per aquests motius entenem que la convocatòria de la Mesa General de Negociació i l’ordre del dia constitueixen una operació de maquillatge que pretén dissimular la nefasta gestió de l’Acord de Legislatura i l’incompliment del terminis establerts.

Aquesta proposta de la Conselleria té poques possibilitats de prosperar, perquè no ha estat negociada i, per tant, no té massa sentit precipitar una convocatòria destinada al fracàs; a més, si afegim que altres apartats de l’Acord de Legislatura com els relatius a igualtat, salut laboral o la presentació de l’esborrany de la nova Llei de la Funció Pública tampoc no han estat complits dintre dels terminis, pren força la idea que aquesta precipitació obeeix a la intenció de justificar un treball que no ha estat fet en temps i forma.

Des de Intersindical Valenciana lamentem aquesta situació; pensem, però, que estem a temps de adreçar la situació i, en aquest sentit, instem als responsables de la Conselleria de Justícia i Administració Pública, a començar 2017 amb la determinació ferma de complir tots i cadascun del apartats de l’Acord de Legislatura, això si, sols pot aconseguir-se amb treball seriós i respectant la negociació col·lectiva. Posem-se a treballar.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.