logo_intersindical

Intersindical Valenciana > Salut laboral i medi ambient > Medi ambient

Intersindical, amb els Afectats per les descàrregues tòxiques al Port d’Alacant

11 / 01 / 2017 | Intersindical

El col·lectiu d’afectats ha convocat una protesta per al 27 de gener, contra la contaminació originada per l’activitat de càrrega i descàrrega de materials pulverulents desenvolupada en els molls de Ponent del recinte portuari.


Des de fa vuit anys s’exerceix una activitat contaminant en el Port a 500 metres del nucli urbà afectant a la salut de la població i al medi ambient. Es reclama que aquesta activitat de la dàrsena del port d’Alacant es realitze en naus tancades i no a l’aire lliure, com ve succeint fins ara. Existeix una gran preocupació entre la ciutadania, una alarma social, per l’elevada contaminació de l’aire que afecta a la salut de tota la població de Benalúa i proximitats, especialment a la infantil.

Per açò, les associacions de mares i pares i les veïnals han sigut les que han iniciat les reclamacions i convocat una manifestació el dia 27 de gener a les 17 hores, l’eixida es realitzarà des del Col·legi Públic de Benalùa i finalitzarà en l’Antiga Estació de Múrcia, actual Seu de la Casa del Mediterrani. La intenció dels col·lectius convocants és unir-se en una plataforma ciutadana amb l’objectiu de reivindicar un Aire Net per a millorar la salut de la població i el medi ambient. Intersindical Valenciana recolza aquesta iniciativa i col·laborarà amb la Plataforma d’Afectats sumant-se a les entitats i col·lectius que la integren en les seues reivindicacions.
Des d’Intersindical Valenciana fem una crida al Govern Valencià perquè garantisca la salut de les persones i la protecció del medi ambient, que aplique els principis de cautela i acció preventiva, de correcció de la contaminació a l’origen, obligant als titulars de les instal·lacions a l’adopció de les millors tècniques disponibles i de les mesures adequada per a prevenir les emissions contaminants, que protegisca la qualitat de l’aire, perquè l’Aire Net és un dret universal.
Deixa un comentari

Normes d'us: Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana. / No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes. / Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles. / Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats. / No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat. / Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

Troba'ns al Facebook