Sindicalisme

Intersindical, amb la vaga dels estibadors

Intersindical Valenciana dóna suport a la convocatòria de vaga a nivell estatal per rebutjar la liberalització del sector

13 / 02 / 2017 | Intersindical

El decret llei del Ministeri de Foment pretén beneficiar les grans empreses i desregular les condicions laborals, liberalitzar l’activitat de càrrega i descàrrega de mercaderies en els ports i convertir-los en un gran negoci. La reforma que ultima el Govern espanyol suposarà que els actuals contractes indefinits dels estibadors es transformaran en llocs de treball precaris, ja que les empreses podran substituir lliurement un 25%, 50% i 75% dels quadres de personal durant els pròxims tres anys.

La proposta del Govern central suposa, en la pràctica, un ERO encobert

Aquesta proposta del Govern central suposa, en la pràctica, un ERO encobert, pagat amb diners públics, que suposarà la posada en marxa d’un model en el qual les empreses podran contractar lliurement i d’indemnitzar els acomiadaments amb fons públics de les autoritats portuàries.

Intersindical Valenciana insta l’administració a retirar el decret llei i restablir el diàleg en la negociació de la modificació del règim jurídic de prestació del servei de manipulació de mercaderies i la relació jurídic laboral dels estibadors portuaris, sense que supose la disminució de l’àmbit funcional del servei o la pèrdua de llocs de treball en activitats comercials complementàries.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.