Generalitat

Intersindical assisteix presentació nou model residencial persones majors

La vicepresidenta del Consell i Consellera d’Igualtat i Polítiques inclusives dóna a conéixer les previsions de la Conselleria per millorar l’atenciço als més majors.

28 / 09 / 2017 | Intersindical

El passat dilluns 25 de setembre la jornada de presentació del nou model de serveis socials a càrrec de la Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

La Vicepresidenta començà la seua intervenció fent palés les carències de l’actual model i la necessitat de canviar-lo per adequar-lo a les necessitats dels majors, comptant amb ells com a destinataris de l’atenció que se’ls presta, així com en les decisions que els afecten i amb la participació de tots els sectors afectats: familiars, empreses privades, associacions, treballadors, organitzacions sindicals, a més de l’Administració Pública.

La intervenció de la Consellera es basà en tres idees principals. D’una banda, que el recurs residencial ha de ser l’últim i només en cas que falle la resta, com el suport a l’atenció familiar, els centres de dia o a la pròpia persona major -que si el seu estat li ho permet- puga dur una vida autònoma, satisfactòria i plena en sa casa. D’altra banda, va apuntar que una residència no és una oportunitat de negoci ràpid a costa de les persones majors i que cal humanitzar l’atenció als residents. El sector residencial ha d’anar especialment amb cura en aquest aspecte i les persones majors han de sentir que viuen en un entorn agradable i que se’ls tracta amb l’estima que mereixen.

A continuació remarcà que el sector residencial serà un espai econòmicament valuós i un cantera d’ocupació, però no d’especulació, negocis o “pelotazos”.  Per aconseguir aquests objectius, segons va afirmar, es van a constituir quatre meses de treball, que estaran formades per huit persones cadascuna, per tal que tots els sectors aporten idees que contribuïsquen a millorar la nova reglamentació sobre autorització i funcionament de residències de persones majors i centres de dia.

Intersindical Valenciana valora positivament aquesta iniciativa i que, per fi, després d’haver insistit des d’aquesta organització sindical en la necessitat imperiosa de modificar un reglament inadequat, obsolet i que no donava resposta a les necessitats sociosanitàries, de cultura i oci de les persones majors, s’haja decidit iniciar accions per canviar una normativa que no serveix al nostre paréixer per a la finalitat per a la qual s’havia creat.

D’altra banda, ens congratulem d’estar en aquestes meses de treball representats i poder fer arribar a l’Administració les nostres propostes com a organització que promou i està sensibilitzada en la millora de les condicions d’aquestes persones. Intersindical Valenciana, des de la seua experiència té molt a aportar i dir al respecte, és per tot açò que treballem i continuarem treballant perquè els nostres majors puguen gaudir d’una vida el més confortable i feliç possible, sense deixar de costat la millora de les condicions laborals dels treballadors/ores i cuidadors/ores que els atenen.

Des de la Intersindical Valenciana desitgem fer públic i notori la nostra implicació en aconseguir aquests objectius perquè entenem que els centres residencials han de ser com a tal l’espai, que qui visca en ell se senta com en sa casa.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.