Medi ambient

Intersindical, contra la incineració de residus tòxics i perillosos en les cimenteres

La plataforma Aire Net Foia de Bunyol-Xiva va convocar i va organitzar una concentració contra la incineració de residus en la cimentera de Bunyol (CEMEX) el diumenge 15 de gener de 2017 en la plaça de la Constitució de Xiva.

Concentració del 15 de gener a Xiva
Concentració del 15 de gener a Xiva
18 / 01 / 2017 | Intersindical

En la concentració ha participat Intersindical Valenciana, en companyia d’altres organitzacions ciutadanes, socials i polítiques, i veïnes i veïns de la comarca i d’altres comarques. Una jornada reivindicativa oberta a la participació ciutadana, social i política, totalment pacífica, en la qual la població ha manifestat el seu desig que la cimentera de Bunyol deixe de cremar residus contaminants i perillosos que substitueixen altres combustibles convencionals i que resulten més barats per a l’empresa CEMEX.

Sol·licitem la revisió de l’autorització concedida a la cimentera de Bunyol per a incinerar residus

S’ha explicat que la incineració és la forma més insostenible i perillosa que existeix per al tractament dels residus, donat que genera emissions tòxiques i perilloses que perjudiquen greument la salut de les persones, animals i plantes, la qualitat de la terra, de l’aire i de l’aigua, moltes de les quals són persistents, biomagnificats en les cadenes alimentàries i bioacumulables, de manera que acreix el risc per a la salut amb el pas del temps. A més, aquest tipus d’instal·lacions tenen costos associats a la pèrdua de salut i a la pèrdua d’expectativa de vida.
Sol·licitem la revisió de l’autorització concedida a la cimentera de Bunyol per a incinerar residus, acompanyada d’un estudi epidemiològic, amb la participació ciutadana, necessari per a un coneixement exacte dels efectes provocats per la mateixa incineració i per a una protecció de la salut de la població i del medi ambient.
Que el Govern de la Generalitat i els ajuntaments protegisquen la ciutadania, i apliquen el principi de precaució, que s’abstinguin d’atorgar llicències per a aquesta nova activitat, incineració de residus, que pretenen les cimenteres, atés que les administracions públiques han de ser garants de la salut de la ciutadania
Intersindical Valenciana manifesta l’oposició enèrgica a la incineració de productes tòxics i perillosos que contaminen l’aire que respirem, i fa una crida a totes les persones i als col·lectius perquè participen en la manifestació convocada per la plataforma Aire Net Foia de Bunyol-Xiva, que tindrà lloc el diumenge 22 de gener, a les dotze del migdia, a Bunyol, amb un recorregut comprés entre la plaça de les Ventes i la cimentera.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.