Drets de les dones

Intersindical contra l’explotació sexual

más sexo menos prostitución foto tomada en Suecia, Malmö
más sexo menos prostitución foto tomada en Suecia, Malmö
22 / 09 / 2016 | Intersindical

Hui, 23 de setembre, Dia Internacional Contra l’Explotació Sexual, recordem que més de quatre milions de dones i menors són traficades i destinades al mercat del sexe cada any. Aquesta esclavitud existeix perquè hi ha demanda de prostitució. Fem una crida als homes “consumidors” de prostitució, responsables directes de la situació d’aquestes víctimes.

Segons la Declaració Universal dels Drets Humans ningú estarà sotmès a esclavitud ni servitud. L’esclavitud i el tràfic d’esclaus estan prohibits en totes les seues formes. Així i tot, cada any quatre milions de dones i xiquetes són víctimes de l’explotació sexual. Segons fonts oficials, el noranta-cinc per cent de les víctimes d’explotació sexual són dones i xiquetes. Sotmeses a una esclavitud fugint de conflictes armats, de misèria i violència, captades per les xarxes mafioses i destinades al lucratiu negoci de la prostitució. Un negoci per als proxenetes i prostituidors, violència i misèria per a les dones prostituïdes.

Exigim dels governs que complisquen els seus compromisos adquirits en els protocols i legislació nacional i els derivats del dret internacional. Que no anteposen les polítiques d’ajust i retallades pressupostàries a la salvaguarda de la integritat física de les víctimes de tracta per a l’explotació sexual, en condicions d’esclavitud i sense cap respecte als drets humans.
Cal voluntat política per a eradicar l’explotació sexual, dotant dels recursos escaients per a donar assistència i protecció integral a les víctimes, per a la seua reparació i reinserció social. L’interès de les administracions no pot centrar-se en la persecució de les persones indocumentades, sinó en els delinqüents que han traficat, criminals que actuen impunement i que guanyen milions a costa d’acabar amb la vida d’éssers humans. No és sexe de luxe: és explotació, violència, tortura, segrest, esclavitud.
La lluita contra aquesta esclavitud passa per a canviar el model de sexualitat, per una educació afectiu sexual allunyada del model heteropatriarcal, en relacions igualitàries basades en respecte a la diversitat.

No volem que els nostres fills siguen demà consumidors de prostitució i contribuïsquen a la perpetuació d’aquest model d’esclavitud. Fa falta un compromís de tota la societat, no donar l’esquena a l’aquesta barbàrie. No comprar sexe és acabar amb ella.

País Valencià, 23 de setembre de 2016

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.