Marxes 22-M

Intersindical crida a la participació a la manifestació 27M

Les Marxes de la dignitat tornen a Madrid el 27 de maig

18 / 05 / 2017 | Intersindical

‘Pa, treball, sostre i igualtat’ lema de la convocatòria

Intersindical Valenciana, sindicat que forma part de les Marxes de la Dignitat, crida a la participació en la manifestació que tindrà lloc el proper 27 de maig a Madrid. El Sindicat considera que és el moment de la mobilització contra les polítiques antisocials que es practiquen des del govern espanyol. Unes polítiques que afecten molt negativament les treballadores i treballadors, les valencianes i valencians, i el País Valencià.

Les Marxes de la Dignitat han decidit convocar una nova manifestació estatal a Madrid el proper dissabte 27 de maig sota el lema: pa, treball, sostre i igualtat. Aquesta convocatòria pretén agrupar totes les lluites i totes les organitzacions que lluiten per un canvi de les polítiques socials, laboral i econòmiques que s’estan aplicant per part del govern.

Aquestes polítiques que han empobrit la població, aprofundit en les desigualtats socials i retallat drets. Per això, des de les Marxes de la Dignitat es considera que cal mantindre i impulsar una mobilització unitària, plural i massiva per expressar el rebuig a aquestes polítiques i avançar per aconseguir un canvi real.

Les Marxes de la Dignitat del País Valencià concreten les seues reivindicacions en les següents propostes:

- Per unes pensions públiques dignes i a càrrec dels Pressupostos. No al Pacte de Toledo.
- Per l’ocupació i salaris dignes i la renda bàsica. Derogació de les reformes laborals.
- Pel no pagament del deute. UE i FMI fora ja d’ací.
- Per la defensa dels Serveis Públics com a drets essencials.
- Per la llibertat de les persones preses i processades per lluitar. No a la Llei Mordassa.
- Contra la corrupció.
- Contra el feminicidi. Per la igualtat de totes les persones.
- Contra el TTIP, CETA i altres tractats al servei de les multinacionals.

Per aquest moviment unitari, que agrupa a sindicats alternatius, moviments socials, partits polítics, assemblees territorials i persones, és necessària un mobilització sostinguda en el temps per fer front als atacs que les treballadores i treballadors i el conjunt de la població estan patint per l’aplicació de les directrius de la Troica. L’austeritat, malgrat el maquillatge d’algunes mesures del govern espanyol, com ara l’acord sobre temporalitat en les Administracions Públiques, és l’eix central del govern de Mariano Rajoy.

Per això, i per la manca de resposta activa de les centrals sindicals majoritàries, més preocupades en recuperar la concertació social que en lluitar per acabar amb les retallades i la pèrdua de drets, les Marxes de la Dignitat han decidit tornar als carrers per omplir-los de la dignitat.

La dignitat de nombrosos delegades i delegats sindicals que lluiten a les seues empreses per oposar-se a l’empitjorament de les condicions laborals, la precarietat i la reducció salarial.

La dignitat de les persones pensionistes que lluiten per unes pensions públiques i dignes, no només per els actuals pensionistes sinó també perquè les noves generacions també puguen accedir a una jubilació digna.

La dignitat, també,  de les dones que lluiten cada dia contra la bretxa salarial, les violències masclistes, una igualtat real de les dones i per acabar amb la societat patriarcal en que vivim. Viure amb dignitat.

La dignitat de les persones refugiades i migrants que lluiten per trobar refugi i poder tindre una vida digna en el nostre país. La dignitat de la gent jove que lluita per poder emancipar-se, viure en unes condicions dignes i no haver d’exiliar-se per poder aconseguir-ho.

La dignitat, finalment, de desenes de col·lectius que treballen i lluiten cada dia per acabar amb les discriminacions social, laborals i econòmiques i per avançar en el camí de la justícia i la transformació social.

Eixa és la dignitat que omplirà els carrers de Madrid el proper dia 27 de maig. El Madrid combatiu i solidari, de les lluites obreres i socials, del no pasaran, ens tornarà a acollir, com ho ha fet tantes vegades, per totes i tots junts unir-nos en un crit pel Pa, Treball, Sostre i Igualtat.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.