Sindicalisme

Intersindical critica composició Fòrum de Diàleg administracions locals

22 / 10 / 2017 | Intersindical

El Sindicat es concentrarà dilluns davant el Palau de la Generalitat

Intersindical Valenciana critica la composició del Fòrum de Diàleg en l’àmbit de les administracions locals que es constituirà el proper dilluns 23 d’octubre al Palau de la Generalitat Valenciana. Aquest Fòrum de Diàleg es crea per l’Acord del Consell de 14 de juliol de 2017 i per l’Acord de Legislatura signat en la Mesa General de Negociació.

El Sindicat considera que la composició acordada pel Consell de la Generalitat vulnera la llibertat sindical en excloure a sindicats que tenen representació en les administracions locals valencianes infringint l’article 14 de la Constitució que reconeix el dret d’igualtat davant la llei, i l’article 28.1, que arreplega el dret a la llibertat sindical. Per Intersindical Valenciana, excloure a organitzacions que tenen representació en algunes administracions locals no és correcte des de cap punt de vista, ni des de la llibertat sindical ni de les polítiques inclusives.

Per altra part, Intersindical Valenciana informa que ha recorregut l’Acord del Consell, per la via dels drets fonamentals, davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. La Fiscalia s’ha pronunciat a favor de la demanda del Sindicat. Aquest fet no és nou, Intersindical Valenciana es va manifestar contrària a la composició de la Comissió de Diàleg del Sector Públic Instrumental, presentant un vot particular expressant que la seua composició era arbitrària i discriminatòria en no permetre la participació de sindicats amb presència al sector. En eixe sentit, Fiscalia també va emetre un informe que avalava aquesta tesi i donava la raó al recurs presentat pel sindicat CSI-F contra la composició de la Comissió de Diàleg del Sector Públic Instrumental.

Malgrat tot açò, el Consell de la Generalitat s’obstina en restringir la participació sindical, fent una lectura equivocada dels articles 6 i 7 de la Llei Orgànica de Llibertat Sindical, en mantindre els mateixos criteris en el Fòrum de Diàleg en l’àmbit de les administracions locals quan és legal que la participació sindical siga més ampla i abaste a un ample espectre de la representació sindical. És per aquest motiu que Intersindical Valenciana ha convocat una concentració per a dilluns 23 d’octubre, a les 12:30 hores, al Palau de la Generalitat Valenciana, coincidint amb l’acte formal de constitució d’aquest fòrum.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.