Davant la crisi
RTVV

Intersindical durà el Consell als Tribunals si subtituix RTVV per desconnexions a RTVE

02 / 05 / 2014 | Intersindical

Intersindical considera que el Consell cometria una il·legalitat si opta per substituir RTVV per una desconnexió territorial en La 2 de RTVE, tal i com han anunciat tant la pròpia cadena estatal com Presidència de la Generalitat.

La intenció del conveni que tenen previst subscriure, segons les parts, seria “promoure la difusió dels fets d’interés per a la regió (sic), atenent en especial a la seua cultura i al seu idioma”, prestant atenció a “temes d’interés general per a la Comunitat i per als valencians, com són la sanitat , el consum, l’educació, la cultura, el turisme, l’economia, la industria o l’esport”.

Intersindical adverteix que si el Consell d’Alberto Fabra es gasta un sol euro en pagar un mitjà de comunicació públic per fer tasques que desenrotllava RTVV estarà cometent una il·legalitat ja que la LLEI 4/2013,  de Supressió de la Prestació dels Serveis de Radiodifusió i Televisió d’Àmbit Autonòmic, de Titularitat de la Generalitat, com també de Dissolució i Liquidació de Radiotelevisió Valenciana, SAU,  per la qual es va ordenar el cessament de les emissions de RTVV,  recull en el seu articulat:

“1. Se suprimeix la prestació del servei públic de ràdio i televisió d’àmbit autonòmic prestat per qualsevol mitjà o canal de difusió, per la Generalitat, a l’empara del que hi ha establert en l’article 56 de l’Estatut d’autonomia de la Comunitat Valenciana.
2. Se suprimeix la prestació de qualsevol altre servei d’interès
general que en matèria de ràdio i televisió presta la Generalitat en virtut de les seues competències estatutàries.”

Per tant , entenem que el Consell estaria vulnerant la legalitat i que l’objectiu de l’esmentada llei no va ser l’exposat a les Corts sinó incomplir la sentència del TSJCV que va declarar nul el primer ERO de RTVV.
Igualment, Intersindical adverteix que durà el cas als tribunals tant si la Generalitat paga en metàl·lic a RTVE el servei públic que tenia encomanat RTVV com si ho fa en espècie. I entendríem que s’entra en eixe escenari si el govern valencià acorda cedir les actuals instal·lacions de RTVE a Paterna com a contrapartida a les desconnexions.

Des del punt de vista competencial entenem que estem davant un pas més en la política recentralitzadora que està portant a terme Alberto Fabra. El president renuncia a competències que li atorga l’Estatut d’Autonomia en matèria de mitjans públics de comunicació perquè és incapaç de gestionar-les. Renuncia a un espai comunicatiu propi perquè ja no pot controlar-ho. Un regal de Fabra a Rajoy servit en una safata decorada amb el cap de 1.600 treballadors.

Finalment Intersindical considera que la proposta defensada pel Consell no deixa de ser una pobra resposta a la ILP per una ràdio i una televisió públiques en valencià, la iniciativa compartida per sindicats, partits i societat civil per promoure una nova llei des del consens per tal d’esmenar la plana al PP i recuperar els mitjans públics que ens han furtat. No és casualitat la coincidència en el temps, és que el Consell s’ha quedat sense agenda pròpia.

 

 

 

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.