Drets
Laboral
Notícies
Salut
Educació

Intersindical en PODEMOS parlant de la necessitat del feminisme per al canvi del model social

foto: Amnistia Internacional
foto: Amnistia Internacional
24 / 10 / 2014 | Intersindical

La vesprada del 23 d’Octubre, la Coordinadora de l’Àrea de la Dona d’IV ha participat en la primera xarrada -col·loqui organitzada per la Comissió d’Igualtat de Gènere i Identitat de PODEM València i en la qual han participat també Carmen Soto, d’Amnistia Internacional i Mariana Ureña, de LAMBDA.

Macu Gimeno va començar parlant de la situació global de les dones al món, per a centrar després la seua visió de la realitat de les dones al País Valencià, no molt diferent de la de la resta de l’estat. Una realitat de discriminació històrica que naix de la mateixa divisió sexual del treball i de l’assignació dels rols i estereotips a dones i homes i que s’ha agreujat més per les mesures que els governs estan prenent amb l’excusa de la crisi. La bretxa salarial, el desigual repartiment de les cures, la disminució de recursos destinats a la prevenció de la violència de gènere i l’atenció a les víctimes, les retallades en igualtat, educació, sanitat, que han afectat directament els drets de les dones, han sigut alguns dels temes abordats, per la qual cosa la conclusió és la necessitat del feminisme com a eix vertebrador de totes les actuacions , la incorporació activa de les dones en les organitzacions i l’impuls de la igualtat real i efectiva com a base de tot.

Carmen Soto, d’Amnistia Internacional ha centrat la seua intervenció en les fallades quant a assistència a les dones víctimes de maltractaments. Sobre aquest tema, l’informe d’Amnistia Internacional:
https://doc.es.amnesty.org/cgi-bin/ai/BRSCGI?CMD=VERDOC&BASE=SIAI&SORT=-FPUB&DOCR=1&RNG=10&FMT=SIAIWEB3.fmt&SEPARADOR=&&INAI=EUR4110412

En últim lloc ha parlat la representant de LAMBDA, Mariana Ureña, que ha fet un recorregut al llarg dels anys de lluita per la diversitat i defensa dels drets de les persones LGTBI. Drets que encara hui no són reconeguts. En cinc països et sotmet a la pena de mort a les persones per la seua orientació sexual. L’assetjament al món educatiu i laboral i les seues conseqüències així com el necessari respecte a la lliure elecció en els casos de naixement intersexual i la lluita per recuperar les ajudes per a la reproducció assistida a parelles no heterosexuals o dones solteres, han estat alguns dels temes abordats.

El debat posterior ha estat molt interessant i participatiu.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.