Mesa general de la Funció Pública

Intersindical exigeix reunió per abordar el desplegament Acord Legislatura

Intersindical Valenciana ha demanat la convocatòria de la Junta de Portaveus de la Mesa General pel desplegament de l’Acord de Legislatura

23 / 06 / 2016 | Intersindical

Intersindical Valenciana ha demanat a la Presidència de la Mesa General de Negociació del personal funcionari, estatutari i laboral de la Generalitat que depèn de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques la convocatòria immediata de la Junta de Portaveus per tractar sobre el desplegament de l’Acord de Legislatura del personal de la Generalitat Valenciana.

El dia 9 de juny de 2016 es va signar a la Mesa General de Negociació l’Acord de Legislatura per part de la majoria sindical representativa del sector, entre la que es troba la Intersindical Valenciana. Aquest acord conté com annex un calendari de desplegament del seu contingut. Des de la signatura de l’Acord no n’hi ha hagut cap comunicació oficial ni cap reunió per abordar el seu desplegament. És per aquest motiu que el Sindicat ha demanat la reunió de la Junta de Portaveus per iniciar la negociació del desplegament de l’Acord.

L’Acord de Legislatura preveu el següent calendari de temes per la seua entrada en vigor o per al primer semestre de 2016.

A l’entrada en vigor de l’Acord:

- Ampliar a sis setmanes la durada del permís de paternitat pel naixement, acolliment o adopció d’un fill o una filla.
- Permís a la setmana 37 d’embaràs.
- Reconeixement de la participació en l’Observatori Judicial de les organitzacions sindicals de l’Administració de Justícia.
- Creació de la Comissió de diàleg del Sector Públic Instrumental de la Generalitat i inici de negociacions sobre la nova llei del sector públic.
- Fòrum de diàleg de les Administracions Públiques Valencianes.

Primer semestre de 2016:

- Ofertes d’Ocupació Pública: Educació, Administració Pública, Sanitat.
- MGN I: negociació dels criteris comuns per a la negociació sectorial de les normes que fixen els criteris generals per a l’accés a cada sector de la Generalitat.
- Instar la modificació del PGE 2016, per eliminar les restriccions a les Ofertes d’Ocupació Pública.
- Criteris generals de les ofertes d’ocupació pública de 2016 i 2017 dels sectors d’Administració de la Generalitat i Sanitat.
- Presentació dels esborranys dels Plans d’Igualtat entre Dones i Homes d’Educació i Administració de Justícia.
- Reprendre la negociació del Pla d’Igualtat entre Dones i Homes de l’Administració de la Generalitat.
- Presentació en el sector de Sanitat dels esborranys de:
- Protocols contra l’acaçament sexual i l’acaçament per raó de gènere.
- Protocols d’actuació contra la violència masclista.
- Conveni amb la FVMP i Administracions Locals sobre actuacions en matèria de violència de gènere.
- Acords d’acció sindical en els sectors d’Educació i Administració de Justícia.

Intersindical Valenciana considera que, a pocs dies d’esgotar-se el primer semestre de 2016, no tenim constància, en la major part dels casos, que s’hagen dut endavant gestions, per part de la Presidència de la Mesa General, per l’execució o, segons els casos, la negociació de les diferents matèries contingudes a l’Acord.

Per tot açò, el Sindicat demana a la Generalitat la convocatòria urgent de la Junta de Portaveus per:

1.- Rebre informació sobre les iniciatives dutes per la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques per l’execució d’aquells apartats que poden considerar-se com de la seua competència.
2.- Procedir a la concreció dels calendaris de treball de la MGN I i de les Meses Sectorials per abordar aquelles matèries que siguen objecte de negociació col·lectiva.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.