Drets de les dones
Drets democràtics

Intersindical mostra el rebuig al seminari antiavortista que es pretén celebrar en el si del Congrés

01 / 07 / 2014 | Intersindical

Intersindical mostra el rebuig al seminari antiavortista que es pretén celebrar en el si del Congrés dels Diputats i que inaugurarà el ministre de Justícia.

La celebració del “Seminari Internacional pel Dret a la Vida” tindrà lloc els dies 3 i 4 de juliol i l’organitza Acció Mundial de Parlamentaris per la Vida i la Família, en què està prevista la participació de trenta persones parlamentàries de diferents països, com ara de l’Argentina, Armènia, Xile, l’Equador, el Salvador, França o Itàlia. Totes elles amb un denominador comú: el seu rebuig al respecte als drets humans, en els quals s’enquadren els drets sexuals i reproductius de les dones, així com el seu suport incondicional a la contrareforma de la llei de l’IVE actual del ministre de Justícia, Gallardón.
Al final de l’acte es pretén traure un manifest o comunicat en el qual es deixarà constància del rebuig a l’avortament i es parlarà dels drets del no nascitus, la seua protecció jurídica i dret a la vida.

a càrrec de les arques públiques, una vergonya més.

Des d’Intersindical recordem de nou que aquestes persones que es manifesten en contra del dret a decidir de les dones sobre els seus cossos no són pro vida, sinó antielecció. La celebració d’aquest congrés és una vergonya per molts motius.
Parlar del dret a la vida en països on es deixa morir les dones víctimes d’avortaments clandestins, se’ls obliga a continuar amb embarassos de risc que posen en perill les seues vides, que són el fruit de violacions o que els faran cuidar criatures amb greus malformacions sense cap ajuda, és com a mínim una hipocresia. No obstant això, tots aquests supòsits ens agermanaran amb aquests països amb l’aprovació de la llei de protecció al concebut i drets de la dona embarassada de l’actual executiu, la qual sembla que entrarà en el Consell de Ministres del dia 4.
Aquest seminari, que se celebrarà en una sala del Congrés dels Diputats, comptarà també amb el suport de l’Ajuntament de Madrid, l’alcaldessa del qual –Ana Botella– ja ha anunciat la recepció oficial de totes les persones participants en el seminari. Tot això a càrrec de les arques públiques, una vergonya més.
Per tot això, en Intersindical manifestem de nou el nostre enèrgic rebuig a aquest seminari i denunciem l’ús d’instal·lacions i recursos públics d’un acte propagandístic i que només pretén reforçar l’executiu del Partit Popular en aquesta contrareforma de la llei de l’IVE. Una reforma que no compta amb cap suport social ni pràcticament polític i en el text de la qual no ha col·laborat cap persona professional experta en la matèria, ni associacions de dones i feministes. Una reforma que –tal com hem denunciat repetidament– solament comportarà més morts de dones víctimes d’avortaments clandestins, morts que seran imputables a aquest govern.
Des d’Intersindical ens adherim a les convocatòries d’actes de rebuig a la contrareforma, recordant al conjunt de la societat la importància de fer-ho, ja que estan en risc drets sexuals i reproductius inviolables que ens portaran a una reculada gegantina en la nostra història.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.