Drets de les dones

Clam unànime contra la sentència de “la manada”

Intersindical rebutja la sentència de la manada

26 / 04 / 2018 | Intersindical

Els carrers de centenars de poblacions de l’estat espanyol s’han omplert de ràbia i indignació en fer-se pública la sentència del cas de “la manada”. Milers i milers de persones han manifestat el seu rebuig a la burla contra la dignitat de les dones que significa que els cinc animals que violaren a una jove de 18 anys hagen sigut condemnats per “abús sexual” només. Més encara quan la mateixa sentència constata fets provats d’intimidació, atemoriment, dolor i atemptat contra la dignitat de la víctima. Resulta clarament xocant llegir el relat esgarrifós de tot el que va patir la dona i que el tribunal no considere els fets com el que són: una violació en grup.

Continuarem omplint els carrers, eixint en “manada” per reclamar justícia

El pitjor de tot, però, no és la incoherència dels fets provats amb la sentència, sinó el missatge que es llança a les dones: la “justícia” no està de la nostra part. En primer lloc, hem de recordar que un dels acusats va contractar una agència privada de detectius per seguir la víctima i que el tribunal va acceptar l’informe del seguiment com a prova que no n’hi havia trauma i, per tant, que no n’hi havia hagut violació. Va haver de ser la pròpia defensa qui, després del rebuig social, retirara l’informe. Però el tribunal l’havia acceptat. El que no va acceptar són els missatges que els 5 violadors s’havien enviat en un grup de whatsapp, missatges on clarament exposaven les seues intencions i els seus mètodes hores abans de perpetrar el crim. I, per si fóra poc, durant el judici, un dels magistrats va intentar deixar en ridícul a la víctima amb preguntes absurdes i totalment tendencioses.

Amb tant de desgavell, només podem afirmar rotundament que la sentència dictada no respon a la gravetat dels fets i constitueix un insult a la intel·ligència i una ofensa als drets humans de la víctima i de totes les dones, a les quals se’ns està dient que, si ens resistim, correm el perill de ser assassinades (com Nagore) i, si no ens resistim, correm el perill que no ens prenguen seriosament.

És per això que demanem la inhabilitació immediata del tribunal que ha dictat sentència, i la revisió d’ofici del procediment, tot afegint les converses incriminatòries que els 5 violadors van tindre per whatsapp. I, sobre tot, afegint la paraula de la víctima com a prova principal i irrefutable. Les dones ens mereixem que els jutges ens creguen.

Fins que açò no ocòrrega, continuarem omplint els carrers, eixint en “manada” per reclamar justícia. La justícia que el patriarcat ens nega. La justícia que guanyarem sí o sí. Coste el que coste.

Germana, jo sí que et crec



Comentaris
Elma
27 / 04 / 2018 - 8:56

Ja esta bé


Carmen Rodrigo Escolano
27 / 04 / 2018 - 10:05

  La sentència de la manada és una autèntica burla a la dignitat ales dones !!!



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.