Mobilitzacions

Intersindical Salut participarà en la manifestació el 15 d’abril, en defensa de la sanitat pública

Participarem integrant-nos en la Plataforma per la Millora i Defensa de la Sanitat Pública Valenciana

Cartell de la convocatòria de la manifestació del 15 d'abril
Cartell de la convocatòria de la manifestació del 15 d'abril
12 / 04 / 2012 | Intersindical

Tots i totes som conscients que, com la resta de serveis públics, la sanitat està sent amenaçada des de fa molt de temps; però ara, amb l’excusa de la crisi econòmica i emparant-se en una suposada garantia de sostenibilitat del sistema, l’amenaça i l’agressió són més persistents i adopten la forma de retallades pressupostàries. Per a Intersindical Salut-Iv, aquesta política de retallades en la sanitat pública no obeeix a criteris de sostenibilitat, ni a la correcció de problemes de finançament del sistema sanitari com a conseqüència de la crisi econòmica. És simplement un pas més en el procés lent, però inexorable, de reconversió del dret a la salut en una mercaderia, a l’abast dels usuaris i usuàries en funció de la seua capacitat adquisitiva.

La situació és molt greu i cal presentar una oposició social unitària

En els darrers vint anys, hem sigut testimonis de com un sector sanitari privat de caràcter testimonial ha passat a ser un sector amb una infraestructura potent, amb capacitat per a gestionar una quarta part de la sanitat pública valenciana i, ara, anant un poc més enllà, el que es pretén és que gestione directament la salut. Un procés llarg en el que ha fet falta una planificació i unes garanties de rendibilitat per a les inversions; garanties que ara veuen la llum dissimulades entre els bastidors de la crisi com a ajustos intranscendents, però que, com el mateix ministre De Guindos reconeix, són reformes estructurals amb vocació de permanència.
Intersindical Salut-Iv qualifica les retallades pressupostàries en sanitat i, en general, en els serveis públics, com un atac sense precedents als pilars que sostenen l’estat del benestar i una estafa als ciutadans i ciutadanes, perquè amaguen la intenció d’eliminar, de forma permanent, els drets socials. Per totes aquestes raons, Intersindical Salut i Intersindical Valenciana donen suport a la convocatòria, perquè mobilitzar-se a favor d’un sistema sanitari públic, universal, gratuït , equitatiu i de gestió directa sempre s’ho mereix; però, ara, amb la política de retallades aplicada pel govern autonòmic i per l’Estat, amb més motiu encara.
Considerem que la situació és molt greu i que cal presentar una oposició social unitària, per la qual cosa hi hem decidit participar mitjançant la integració en la Plataforma per la Millora i Defensa de la Sanitat Pública Valenciana.
La pancarta de la Plataforma per la Millora i Defensa de la Sanitat Pública Valenciana estarà al quiosc de la plaça de Sant Agustí a les 18.45 h (la mani comença a les 19 h).




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.