Reforma laboral

Intersindical s’oposa a la reforma laboral aprovada pel Congrés

El sindicat proposa la convocatòria d’una vaga general

08 / 03 / 2012 | Intersindical

Intersindical Valenciana es mostra totalment contrària a la reforma laboral que ha aprovat hui, 8 de març de 2012, el Congrés, amb els vots favorables del PP, CiU, UPN i Foro Asturias, que suposa la convalidació del reial decret llei aprovat pel govern espanyol el passat 10 de febrer de 2012. Per al sindicat aquesta reforma suposa una greu retallada i un atac salvatge, sense precedents, dels drets laborals, l’augment de l’atur i de la pobresa. És un nou pas en un procés permanent de reformes que està promovent el govern espanyol que ataquen tots els drets col·lectius i individuals del conjunt de la població,

S'ataca el dret a la negociació col·lectiva per afeblir els paper dels sindicats

Els canvis que suposa la reforma laboral són molt grans en els diferents àmbits de la vida laboral: la contractació, l’acomiadament, el que poden fer les empreses quan una persona està treballant, o el valor que té la negociació col·lectiva. Els elements més destacables del que s’ha aprovat són: facilitar i abaratir l’acomiadament; debilitar del dret a la negociació col·lectiva i augmentar la flexibilitat laboral a discrecionalitat de l’empresa.
La reforma laboral respon als dictats del poder econòmic, que està aprofitant la crisi per guanyar posicions en tots els àmbits que pot i que té els poders polítics al seu servei, deixant de banda els interessos de la majoria de la població, i en especial els dels col·lectius més desfavorits, més precaris (dones, joves, persones immigrants, etc.).
A més, s’ataca el dret a la negociació col·lectiva per afeblir els paper dels sindicats i dels comités d’empresa en els centres de treball i deixar en mans de l’empresariat totes les decisions que tenen a veure amb les relacions laborals.
Intersindical Valenciana considera que cal contestar durament el govern per aquestes mesures. L’agressió és, com ha reconegut el mateix govern, “extremament agressiva”. I, a més, s’anuncien també més retallades com les que s’aprovaran en els pressupostos generals de l’Estat de 2012 que presentarà Rajoy el 30 de març.
En aquest context, el secretariat confederal de la Intersindical Valenciana creu necessari un procés de mobilització contínua i sostinguda. Per això, valorem positivament la convocatòria d’una vaga general per al 29 de març de 2012, que ature els centres de treball i que faça patent el descontentament social envers aquestes polítiques. Una vaga general que no siga el punt final de la mobilització sinó un punt de partida per a posar en marxa un seguit de mobilitzacions per fer front a aquesta política que pretén que els poderosos, els que controlen el poder econòmic i polític, continuen enriquint-se a costa del conjunt de la societat.
Intersindical Valenciana, com a organització que practica un model sindical assembleari, ha decidit convocar el conjunt de la seua afiliació i les treballadores,
i els treballadors per valorar tant la situació generada per l’aprovació de la reforma laboral com decidir sobre la convocatòria de vaga general. El procés de consulta tindrà lloc en assemblees convocades per als dies 12, 13, 14 i 15 de març en la totalitat de comarques del País Valencià. El secretariat es reunirà en la nit del 15 de març per valorar el procés assembleari i convocar les mobilitzacions que s’aproven.
Finalment, des de la Intersindical Valenciana es fa una crida al conjunt de la societat valenciana i de les organitzacions socials, sindicals i polítiques per fer un front comú i unitari que obligue els governs espanyol i valencià a rectificar les seues polítiques socials, laborals i econòmiques.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.