Llengua

Intersindical Valenciana acusa el PP d’instrumentalitzar partidàriament les institucions públiques

El Sindicat considera inacceptables els atacs a l’ús i l’ensenyament del valencià

26 / 07 / 2017 | Intersindical

Intersindical Valenciana acusa el Partit Popular de fer un ús partidari de les institucions públiques, com ara la Diputació d’Alacant o la Delegació del Govern al País Valencià, per afavorir els seus interessos en contra de l’interés general.

Els recursos en matèria lingüística responen a interessos partidistes

Intersindical Valenciana considera que aquests fets responen a una campanya antivalenciana per amagar la gestió d’eixe partit durant els seus anys de govern, intentar amagar els casos de corrupció o la compareixença del president del govern espanyol davant dels tribunals de justícia. Per al Sindicat, és lamentable que unes institucions com la Diputació d’Alacant o la Delegació del Govern siguen usades d’aquesta manera quan no estan fent algunes actuacions que tenen encomanades legalment que servirien per millorar la vida de les valencianes i valencians.

D’altra banda, des del Sindicat s’afirma que el govern espanyol ha fet una aposta forta i arriscada, ja que no és habitual recórrer un decret autonòmic. La finalitat del recurs és clara i manifesta: intentar bloquejar l’acció del govern en matèria lingüística en l’àmbit educatiu i de les administracions públiques quan existeix un ample consens social a favor d’avançar envers la igualtat lingüística.

Sobre l’àmbit lingüístic el recurs de la delegació del govern està perdut en haver nombroses sentències del Tribunal Suprem i del Tribunal Constitucional que han reiterat que és la mateixa llengua. En aquests moments hi ha 46 sentències a favor de la unitat lingüística, de les quals 16 han estat impulsades i guanyades per STEPV. Una unitat reconeguda també per la mateixa llei de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Així mateix, cal dir que la Llei de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, que va molt més enllà del decret d’usos lingüístics, no va ser recorreguda pel govern presidit per José María Aznar. Açò posa en evidència tant el delegat del govern espanyol al mateix partit que ha recorregut el decret d’usos lingüístics de la Generalitat Valenciana. I reafirma que els recursos en matèria lingüística responen a interessos partidistes. És a dir, s’està usant la llengua per la confrontació política.

Finalment, Intersindical Valenciana informa que està personat en el procés jurídic per defensar la legalitat del decret d’usos lingüístics davant dels atacs d’institucions, partits i entitats antivalencianes.



Comentaris
CARLES MARCO BLASCO
30 / 07 / 2017 - 16:45

Lo més indignant és que damunt estan fent servir els diners de tots -des de la Diputació d’Alacant o la Delegació del Govern- per a novament mentir als valencians respecte de la nostra llengua (per a tapar la més gran corruPPció i lladreria que en la història s’ha fet al País Valencià). I els polítics del PP saben perfectament que estan mentint al poble: corrupció. Però, per favor, em rebel.le: amb els meus impostos NO!



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.