A casa nostra

Intersindical Valenciana aposta per la mobilització social per forçar un canvi de polítiques

El Sindicat exigeix la depuració de responsabilitats penals i polítiques dels que han provocat la crisi.

Reunió del consell confederal d'Intersindical Valenciana
Reunió del consell confederal d'Intersindical Valenciana
09 / 09 / 2012 | Intersindical

El consell confederal de la Intersindical Valenciana, màxim òrgan entre congressos, s’ha reunit a València per analitzar la situació i per aprovar les seues alternatives i propostes davant les polítiques de Rajoy i Fabra.

Són possibles i necessàries altres polítiques

Entre els acords més rellevants de la reunió cal destacar la necessitat d’articular un moviment plural, sindical i social que acorde una programació de mobilitzacions generals i sectorials. Unes mobilitzacions sostingudes en el temps, que obliguen el govern a rectificar o a convocar noves eleccions.

En aquest sentit, Intersindical Valenciana participarà en la manifestació del 15-S, que tindrà lloc a Madrid; en la convocatòria i, si és el cas, l’organització d’un referèndum sobre la política del govern de Rajoy, sempre que aquest no supose retardar innecessàriament les mobilitzacions. També aposta per convocar una nova vaga general aquesta tardor, abans de l’aprovació dels pressuposts generals de l’Estat (PGE) del 2013, així com per l’organització i la convocatòria de lluites sectorials en aquells sectors amenaçats.

El centenar de representats dels diversos sindicats que formen part de la Intersindical Valenciana consideren que són possibles i necessàries altres polítiques per a encarar la situació que el capitalisme i els organismes internacionals han provocat.  El Consell Confederal s’oposa al rescat proposat per Merkel, el BCE i altres, i no accepta ni les seues condicions ni el pagament d’un deute que no ha provocat la població. Per això, Intersindical Valenciana exigeix una auditòria del deute i la depuració de les responsabiltats penals i polítiques de totes aquelles persones que han tingut a veure amb la generació de l’actual situació.

Intersindical Valenciana considera que cal que la població es pronuncie no només sobre les polítiques de retallades i empobriment de la població sinó també sobre el model de l’Estat.  A més d’això, afirma que el PP comet un frau democràtic i una immoralitat en aplicar mesures que no estaven en el seu programa electoral. Per al Sindicat, Rajoy i Fabra estan governant de manera il·legitima.

Finalment, el Sindicat ha acordat tota una sèrie de mesures concretes que formen part d’un programa alternatiu enfront de la crisi. Unes mesures que són radicalment diferents de les que s’estan adoptant. En matèria laboral i de negociació col·lectiva, en lloc de retallar els drets laborals i augmentar el poder de decisió de l’empresa, cal anar en la direcció contrària: més garantia, més ocupació i més qualitat en l’ocupació.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.