Llei de dependència

Intersindical Valenciana assisteix a la presentació del model de serveis socials en els ajuntaments

El Sindicat va estar present, el passat 24, en la presentació del que s’ha anomenat com la “quarta pota”, on assitiren la vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, i la secretària autonòmica, Helena Ferrando.

26 / 01 / 2018 | Intersindical

Va ser la Secretària autonòmica qui va obrir l’acte fent un resum de l’estat dels serveis socials, un sistema vulnerable i feble, i va agrair especialment a la Diputació de València la tasca perquè siguen realitat uns nous serveis socials.

A continuació, la consellera de Polítiques d’Igualtat va fer referència als serveis socials com la quarta pota d’una cadira, metàfora que emprà per definir un estat del benestar perfecte que sense dubte cal que tinga les quatre potes completes com són: sanitat, educació, pensions i, la quarta, uns serveis socials de qualitat adreçats a tota la població.

Així mateix, va explicar que els nous serveis socials que volen implantar surten d’una concepció ideològica on totes les persones podem necessitar, en un moment de la nostra vida, aquests serveis i cal veure’ls amb normalitat. Va llençar un parell de preguntes al públic allí present motivant la reflexió:

Perquè ningú s’esglaia quan veu a un veí o persona coneguda anar al metge, un xiquet a l’escola o a un jubilat cobrar la seva pensió tots els mesos i, en canvi, acabem estigmatitzant a una persona caiguda en desgràcia per circumstàncies de la vida, que necessita en un moment puntual recórrer al treballador o treballadora social del seu ajuntament?.

A continuació continuà dient que la Conselleria entén la prestació dels serveis socials com un concepte transversal, uns serveis socials a l’abast de tota la societat, dels quals no sols han de fer ús les persones d’una determinada classe social. Aquesta concepció és una novetat, ja que, fins ara existia un concepte assistencial de beneficència, de caritat cap a aquelles persones que queden classificades com pertanyents a grups exclosos de la societat de la qual han de sentir-se membres de ple dret.

A més va reivindicar el treball silenciós de tants i tants professionals i el va posar en valor. El va comparar amb la feina d’un metge o un professor, i va assenyalar els avanços aconseguits durant la present legislatura com l’aprovació de la Llei de Renda Inclusiva, que proporciona una renda a aquelles persones que no tenen res, perquè puguen sobreviure en unes condicions dignes.

Seguidament va fer menció de l’increment de recursos humans i econòmics en un 300% i la baixada de la ràtio de ciutadans per professional dels serveis socials, de 12.500 a 2.781.

Va concloure dient que el 27 d’abril de 2018 hi haurà una jornada de portes obertes als ajuntaments per que els veïns s’acosten a conèixer els nous serveis socials.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.