Sindicalisme

Intersindical Valenciana considera decebedor l’increment del SMI

06 / 12 / 2016 | Intersindical

Intersindical Valenciana considera que l’establiment del Salari Mínim Interprofessional per a l’any 2017, en 707 €, amb un augment del 8%, és clarament insuficient. Per al Sindicat, era necessari un augment major en la línia de la proposició no de Llei aprovada pel Congrés el passat 22 de novembre, que preveia arribar a 800 € en 2018 i fins 950 € en 2020, per poder complir la Carta Social Europea que recomana que el SMI siga del 60% del salari mitjà net anual.

La proposta del govern espanyol fixa un import molt allunyat del SMI que tenen els països de la Europa dels 15, on només ens situaríem per damunt de Grècia i Portugal. Aquesta actualització, malgrat tot,  no servirà per cobrir les necessitats més bàsiques de les persones que el perceben, ni per dignificar la força del treball. Si això se sumen l’anunci de noves retallades (uns 5.000 milions d’euros) i d’augment dels impostos indirectes estem davant d’una nova pèrdua de poder adquisitiu del conjunt de les treballadores i treballadors, que esdevindrà en l’aprofundiment de la fractura social i poc contribuirà, per no dir res, a la recuperació econòmica mitjançant la potenciació del consum intern.

Per Intersindical Valenciana cal un augment significatiu del SMI per situar-lo en 1.200 euros, així com un canvi substancial de rumb de les polítiques antisocials practicades pel govern espanyol, per restituir la posició fonamental de la classe treballadora en el marc socioeconòmic del conjunt de l’Estat,  contribuint, parcialment, a acabar amb la precarització endèmica del mercat laboral que està afectant tan negativament les treballadores i treballadors i la majoria de la societat.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.