Retallades

Intersindical Valenciana contra el “repagament” en la sanitat pública

La Plataforma per la Millora i la Defensa de la Sanitat Pública Valenciana, en què està integrada la Intersindical Valenciana, ha presentat al conseller de Sanitat més de cinc mil signatures contra el “repagament-copagament” sanitari.

Membres de la plataforma, en el lliurament de les signatures.
Membres de la plataforma, en el lliurament de les signatures.
03 / 04 / 2012 | Intersindical

Intersindical Valenciana entén que cal posar en marxa una mobilització sostinguda per defensar els drets de la ciutadania a una sanitat pública, gratuïta i universal. Per això, continuarà treballant en el marc de les plataformes unitàries per tal d’articular aquestes mobilitzacions.

El repagament penalitza econòmicament la freqüentació dels serveis sanitaris

5000 VEUS CONTRA EL “REPAGAMENT” EN LA SANITAT PÚBLICA

La Plataforma per la Millora i la Defensa de la Sanitat Pública Valenciana presenta al conseller de Sanitat més de cinc mil signatures en contra de qualsevol intent d’introduir mecanismes de “repagament” en la sanitat pública valenciana.
Els darrers mesos, aprofitant el clima d’incertesa que genera la crisi econòmica, proliferen les veus que reclamen la instauració de mecanismes de “repagament” com a única alternativa per garantir el manteniment de la sanitat pública. Fins i tot, algunes comunitats autònomes ja han introduït aquestes fórmules de finançament associades amb les receptes mèdiques.
Des de la Plataforma per la Millora i Defensa de la Sanitat Pública entenem que aquesta reiteració en les opinions favorables al “repagament” obeeix més prompte a un estratègia que busca familiaritzar els usuaris i les usuàries de la sanitat amb la idea d’una aportació econòmica individual vinculada amb l’ús dels serveis sanitaris, que no a una vertadera política de sostenibilitat financera de la sanitat pública.
Per aquesta raó, la Plataforma per la Millora i Defensa de la Sanitat Pública Valenciana va decidir iniciar una campanya informativa, acompanyada d’una recollida de signatures, on s’explica, mitjançant la publicació i distribució d’un fullet informatiu, que amb el “repagament”, les persones usuàries de la sanitat han d’assumir un percentatge addicional del cost dels productes farmacèutics, de les proves diagnòstiques o de les consultes i hospitalitzacions. També es recorda que podria consistir en la introducció de l’anomenat “tiquet moderador”, que no és altra cosa que penalitzar econòmicament la freqüentació dels serveis sanitaris amb la finalitat de dissuadir els usuaris i les usuàries de demanar atenció sanitària.
La campanya s’ha realitzat mitjançant la distribució dels materials a les xarxes socials, als centres sanitaris i a diversos actes amb afluència massiva de persones. En tots els casos, l’experiència ha sigut positiva, perquè la campanya ha permés explicar els efectes negatius d’aquestes propostes i s’ha traduït en la recollida de més de 5.000 signatures de rebuig a aquestes fórmules de finançament.
Unes signatures que hui es fan arribar al conseller de Sanitat, com a recordatori que el “repagament” constitueix un entrebanc per a l’accés a la salut dels col·lectius més desafavorits i trenca els principis d’equitat i solidaritat del sistema sanitari públic.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.