Retallades

Intersindical Valenciana crida a la participació en les manifestacions del 25-F

La Generalitat convoca la Mesa General de la Funció Pública el dia 1 de març, en què presentarà una proposta de negociació.

Lliurament de signatures per la dimissió del conseller Vela, aquest matí al Palau de la Generalitat.
Lliurament de signatures per la dimissió del conseller Vela, aquest matí al Palau de la Generalitat.
24 / 02 / 2012 | Intersindical

Intersindical Valenciana anima les treballadores i els treballadors del sector públic i el conjunt de la ciutadania valenciana a participar en les manifestacions unitàries convocades per al dissabte 25 de febrer. Aquestes tenen com a lema: “No a les retallades. Depuració de responsabilitats en el Consell.”

Intersindical no signarà cap acord que no tinga el suport del personal afectat

D’altra banda, el sindicat informa que l’1 de març de 2012, a les 12 hores, en la Ciutat de la Justícia, està convocada la Mesa General de Negociació de la Funció Pública Valenciana. L’ordre del dia és: “Proposta de mesures en matèria de personal per al període 2012-2015”.
Intersindical Valenciana considera que aquesta reunió arriba tard, ja que havia d’haver-se convocat fa unes quantes setmanes, com havíem demanat les organitzacions sindicals. En aquesta reunió, el sindicat exigirà a l’Administració la retirada del Decret Llei 1/2012 i la dimissió del conseller d’Hisenda i Administracions Públiques, José Manuel Vela.
Així mateix, Intersindical Valenciana considera que la crisi i la mala gestió financera de la Generalitat no pot recaure, de cap manera, sobre les treballadores i treballadors del sector públic ni sobre la qualitat dels serveis públics. Per això, rebutja de forma clara la proposta que l’Administració pensa presentar en la Mesa General. Una proposta que consisteix, entre altres punts, a:
1. Garantir l’ocupació del personal interí al llarg del període de validesa del Decret llei 1/2012, però sense suprimir ni les mesures de reducció de jornada i de salari per al personal interí de l’Administració del Consell, ni el no-cobrament de l’estiu per a aquest col·lectiu.
2. Fomentar la formació de les persones afectades per les reduccions de jornada.
3. Introduir programes de salut laboral.
4. Suprimir la congelació de les noves incorporacions i reconeixements de grau de carrera professional o de sexennis; però amb efectes retributius a partir de l’1 de gener de 2014. A més, proposa recuperar l’1 de gener de 2013 el 25 % de carrera/desenvolupament i sexennis i la resta en 2014.
5. Reduir la taxa de temporalitat en tots els sectors en un mínim d’un 5 % abans de 2015, a través de la convocatòria de les ofertes públiques d’ocupació.
6. Recuperar el pla de pensions.
7. Posar en funcionament la carrera professional en l’Administració del Consell en 2014.
Intersindical Valenciana valora negativament aquestes propostes, ja que no són altra cosa que un maquillatge del Decret Llei 1/2012 i no la retirada, com demana el personal que hi treballa. Per això, considera que cal continuar les mobilitzacions fins a aconseguir-ne la retirada. A més, davant la convocatòria de la Mesa General de Negociació, el sindicat anuncia que qualsevol proposta que presente l’Administració serà traslladada a les assemblees de treballadores i treballadors per tal que siga valorada; Intersindical Valenciana no signarà cap acord que no tinga el suport del personal afectat per les retallades.
Finalment, el Sindicat informa que hui, divendres 24 de febrer, s’han presentat més de 95.000 signatures per demanar la retirada del decret llei i la dimissió del conseller José Manuel Vela.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.