País Valencià

Intersindical Valenciana es reuneix amb el grup parlamentari de Compromís

22 / 07 / 2015 | Intersindical

A la reunió amb el Síndic del Grup, el diputat Fran Ferri, que va transcòrrer en un ambient cordial, es tractaren qüestions d’actualitat política i sindical com la reforma de l’Estatut d’Autonomia, l’impuls d’una futura llei d’igualtat lingüística, la recuperació d’uns serveis públics de qualitat i la participació de la societat civil.

Aquesta trobada, la primera de les previstes amb els diferents grups parlamentaris desprès de les eleccions autonòmiques, no estava exempta d’un cert caire protocol·lari; no obstant això, va resultar profitosa, perquè les expectatives que s’obrin amb aquesta nova legislatura per portar endavant unes noves polítiques més properes a la ciutadania, varen provocar que es deixaren de costat les qüestions formals i s’entrara sense més preàmbuls a l’intercanvi d’opinions sobre temes d’actualitat.

És clar que un dels primer temes a abordar va estar l’anunciada iniciativa de la reforma de l’Estatut d’Autonomia on es pretén blindar un finançament just pel País Valencià, unes inversions estatals equitatives amb la resta de territoris i fixar les bases d’una futura reforma de la llei electoral.  Aspectes que Intersindical considera fonamentals perquè els valencians i valencianes deixen de ser ciutadans de segona, tenint al seu abast una serveis públics de qualitat i perquè es garantisca la pluralitat política a Les Corts rebaixant la antidemocràtica barrera del 5%.

Malgrat aquesta sintonia amb els objectius plantejats, des de Intersindical considerem que la reforma de l’Estatut ha de tenir objectius més ambiciosos i ha de servir per aprofundir en l’autogovern amb l’assumpció de noves competències. La construcció d’un marc de relacions laborals valencià, avançar en la sobirania fiscal o l’assumpció de més competències en matèria de transport són uns exemples ben significatius, que poden contribuir a la millora de condicions laborals dels treballadors i treballadores valencianes, a la suficiència financera, al canvi del model productiu del País i a la vertebració del territori.

A més, també s’obordaren altres temes capdals, com la potenciació i normalització de l’us social del valencià, tant a l’ensenyament, com a les administracions públiques i els mitjans de comunicació i la recuperació d’uns serveis públics de qualitat amb un finançament adequat i la dotació de recursos humans i materials necessaris.

Per últim i no menys important, Intersindical Valenciana va oferir la seua col·laboració per portar endavant totes aquestes iniciatives des del respecte mutu a l’autonomia de les organitzacions, la lleialtat institucional i l’establiment de veritables vies de participació. Participació que fem extensiva al conjunt de la societat civil organitzada per evitar caure en obsoletes pràctiques polítiques que ja han estat rebutjades per la ciutadania.

 

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.