Atur

Intersindical Valenciana expressa la seua preocupació per la dolenta qualitat de l’ocupació

La reducció de la taxa d’atur en 2016 al País Valencià està per sota de la mitjana estatal

Taxa d'atur al País Valencià
Taxa d'atur al País Valencià
04 / 01 / 2017 | Intersindical

Intersindical Valenciana considera que la reducció de persones aturades en 43.027 durant l’any 2016, un 9,31% menys que en 2015, que situa el nombre de persones desocupades en 418.963, no pot amagar la situació de feblesa, precarietat i temporalitat del mercat laboral valencià. Aquesta dades també posen de manifest que la reducció de la taxa d’atur en 2016 al País Valencià està per sota de la mitjana estatal que és del 9.54%.

A més, dels 148.450 contractes formalitzats durant 2016, 11.669 han estat indefinits i 136.781 temporals, fet que posa de evidència que les reformes laborals dels darrers anys han servit per la destrucció d’ocupació estable i per la substitució de contractes indefinits per contractes temporals.

Davant d’aquestes dades, Intersindical Valenciana es reafirma en la necessitat de la derogació de la reforma laboral, la necessitat d’un nou model productiu i d’un Marc Valencià de Relacions Laborals i de Protecció Social que supose l’assumpció de les competències en matèria laboral i de negociació col·lectiva al País Valencià i en la seua crítica als Acords per la Comunitat Valenciana subscrits en la mesa del “diàleg social” entre els agents socials i el Consell que només han servit per destinar 5,2 milions d’euros anuals a dos sindicats i una patronal en situació de fallida però no per millorar la qualitat del mercat laboral valencià ni les condicions laborals i salarials de les treballadores i treballadors valencians que estan per sota de la mitjana estatal.

València, 4 de gener de 2017




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.