Partits polítics

Intersindical Valenciana i Esquerra Republicana es reuneixen per analitzar la situació del País

En la reunió s’ha analitzat la situació del País Valencià

22 / 10 / 2015 | Intersindical

Intersindical Valenciana i Esquerra Republicana del País Valencià s’han reunit per analitzar la situació social, laboral i econòmica del País Valencià. En la reunió han estat presents Agustí Cerdà, president d’ERPV, i Alícia Martí i Vicent Maurí del Secretariat de la Intersindical Valenciana.

Per les dues organitzacions un dels assumptes més preocupants és la situació del mercat laboral valencià amb una taxa d’atur molt elevada, una gran precarietat laboral i uns salaris baixos respecte a altres territoris, amb una exclusió important de les dones, joves i nouvinguts. Per aquest motiu, tant ERPV com Intersindical Valenciana coincideixen en la necessitat d’un Marc Valencià de Relacions Laborals i de Prestacions Socials, una fiscalitat pròpia i un finançament que acabe amb l’espoli fiscal que pateix el país.
A més, també coincideixen en l’establiment d’un Espai Comunicatiu Català que supose la reobertura de RTVV i la reciprocitat de IB3 i TV3. És a dir, poder veure els mitjans de comunicació en la nostra llengua a tots els territoris de parla catalana. Quant al tema lingüístic aposten per una Llei d’Igualtat Lingüística i per fer del valencià la llengua vehicular del sistema educatiu valencià.
Finalment, les dues organtizacions consideren que cal donar passos ferms i decidits en un canvi de model productiu, social i econòmic i avançar en el dret a decidir per assolir un veritable autogovern i no, com ara, una mera descentralització administrativa.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.