Pensions

Intersindical Valenciana manifesta el seu rebuig a la reforma de les pensions

16 / 03 / 2013 | Intersindical

Intersindical Valenciana expressa la seva total oposició i rebuig a les mesures aprovades pel govern espanyol. Per al Sindicat, tant la reforma de les pensions com deixar sense subsidi a les persones majors de 55 anys són una agressió a les treballadores i treballadors i un pas més en l’eliminació dels drets aconseguits durant molts anys de lluita i de negociació.

El Reial decret - llei 5/2013, de mesures per afavorir la continuïtat de la vida laboral dels treballadors de més edat i promoure l’envelliment actiu, és, com el seu nom indica, un retrocés que s’emmarca en la política antisocial i contrària a les treballadores i treballadors que realitza el Partit Popular des que va guanyar les eleccions e novembre de 2011.

Els arguments per tirar endavant la reforma de les pensions se sustenten sobre una anàlisi falsa ja que la sostenibilitat del sistema de pensions no depèn ni l’edat de jubilació, de la seva quantia ni de l’envelliment de la població sinó de les aportacions dels contribuents i de molts altres factors. Amb sis milions de persones aturades i amb contínues reduccions de les quotes que els empresaris aporten a la seguretat social els ingressos es redueixen significativament. Per tot això, si el govern aplicara altres polítiques i generara ocupació en els sectors privat i públic no n’hi hauria cap problema per sustentar el sistema.

La reforma de les pensions del govern espanyol, presidit per Mariano Rajoy, suposa un nou revés per a la gent jove que veurà com el seu accés al mercat de treball es continuarà retardant i continuaran augmentant les llistes de l’atur o de l’emigració.

Per altra part, Intersindical Valenciana considera una immoralitat dificultar l’accés a les prestacions o la reducció dels subsidis per desocupació a les persones majors de 55 anys. Tant la mesura com els arguments donats pel govern per justificar són un desvergonya, donada la dificultat d’aquest col · lectiu per accedir a llocs de treball.

Des Intersindical Valenciana es valoren com molt negatives les mesures aprovades pel Consell de Ministres que són un nou incompliment del programa electoral per part del president del govern i un nou engany a la ciutadania. I tot això passa quan el partit que sustenta el govern està immers en un procés d’investigació per presumpte finançament il · legal. Davant aquesta situació, el Sindicat aposta per una mobilització general massiva i unitària que faça front a aquestes polítiques i obligue el govern a canviar-les o anar-se’n per deixar pas a una noves polítiques que afavoresquen els interessos de les treballadores i treballadors i del conjunt de la població.

 



Comentaris
J. Javier Mitjans Lapiedra
02 / 04 / 2013 - 23:08

Ja està bé de tant d’autoritarisme i de falta de diàleg. És necessari que es faça una mobiltzació molt intensa i forta per canviar aquesta situació. Teniu el meu recolçament. Esperem que pugam fer que canvie tot això. Per la meua part faré tot el que puga a nivell personal i col.lectiu. Que la ciutadania no se senta a soles en aquesta lluita. Molt ànim, companys.



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.