Repressió sindical

Intersindical Valenciana per la llibertat d’Andrés Bódalo

El Sindicat estarà present a la manifestació de Jaén per exigir la seva llibertat

18 / 03 / 2016 | Intersindical

Intersindical Valenciana exigeix el sobreseïment de la condemna del company Andreu Bódalo, dirigent del Sindicat Andalús de Treballadores i Treballadors (SAT), jornaler, persona lluitadora i solidària.

El company Andrés Bódalo està condemnat a tres anys i sis mesos de presó per un suposat delicte d’atemptat contra l’autoritat al setembre de 2012, en el marc de les mobilitzacions que les jornaleres i jornalers d’Andalusia porten anys desenvolupant, per combatre les injustes polítiques dels governs de l’estat i de la Junta d’Andalusia, que condemnen a la misèria a milers de persones mentre les terres que haurien de possibilitar el seu sosteniment són acaparades pels rics terratinents de sempre.

Però el que realment s’amaga darrere d’aquest injust procés judicial i la seva desproporcionada condemna és l’ànim dels governants de represaliar a les persones que lluiten dia a dia per un món millor per a totes i per a tots, als moviments socials reivindicatius, als sindicats alternatius i a tot el que puga suposar un problema per al desenvolupament de les seves polítiques en benefici dels rics i poderosos.

Des de la Intersindical Valenciana denunciem que la condemna es va basar en l’únic testimoni de la persona que insta la denúncia i de la policia municipal a sou de l’Ajuntament del poble de Jódar. Indiquem que testimonis favorables a Andrés (com el de la Guàrdia Civil) van ser obviats. A més cal assenyalar també que la sentència condemnatòria és adoptada per una sala de l’Audiència Provincial presidida per un jutge, Pío Aguirre, que va formar part del Consell General del Poder Judicial des de l’any 2008 al 2013 gràcies al suport polític del Partit Popular.

A tot això cal afegir la indefensió en què el Tribunal Suprem ha deixat a Andreu, en negar-se a admetre el seu recurs de cassació basant-se en criteris formalistes. Denunciem, en fi, que es tracta d’un cas en el qual tot el rigor i el pes de la llei -que és manifestament conegut absolutament mai recau de la mateixa manera sobre polítics i banquers corruptes- s’ha fet servir per tractar d’aixafar Andrés Bódalo i la seva lluita que és la nostra.

Una delegació de la Intersindical Valenciana acudirà a la manifestació convocada per demà 19 de març a Jaén per exigir la immediata suspensió de l’ordre d’ingrés a la presó i l’anul·lació de la sentència condemnatòria, a través del corresponent indult.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.