Llengua

Intersindical Valenciana presenta les seues propostes per la Igualtat Lingüística

El Sindicat es reuneix amb el Director General de Política Lingüística Rubén Trenzano i fa pública la seua proposta per una Igualtat Lingüística real.

Membres d'Intersindical Valenciana amb el Director general de Política Lingüística, Ruben Trenzano.
Membres d'Intersindical Valenciana amb el Director general de Política Lingüística, Ruben Trenzano.
29 / 11 / 2015 | Intersindical

El Sindicat ha elaborat un document que consta de sis apartats amb propostes concretes en cadascun dels àmbits: Administracions i Funció pública; Ensenyament; Salut; Mitjans de comunicació; Relacions laborals i Atenció als nouvinguts.

Aquesta hauria de ser la legislatura de l’aprovació d’una nova llei d'igualtat lingüística

Per al Sindicat, les eleccions del maig de 2015 han comportat un gran canvi polític en la majoria de les administracions valencianes. Igualment, la societat valenciana ha demanat un canvi profund en les polítiques socials, culturals i lingüístiques. És en aquest sentit que Intersindical Valenciana vol contribuir a dur a terme aquests canvis i per això que presenta unes propostes bàsiques en matèria de política lingüística per tal d’assolir la igualtat lingüística de tots els valencians: que tothom tinga els mateixos drets i els mateixos deures, siga parlant de la llengua que siga.

Per fer-ho, creiem que és necessari dotar-nos d’un nou marc jurídic, perquè l’actual és obsolet, no ha donat els resultats esperats i es troba molt lluny de garantir els mateixos drets lingüístics per a tota la ciutadania. La Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià té ja més de 30 anys i pertany a un època en què no hi existia Internet ni la globalització, les famílies i els barris encara feien un paper de transmissió i socialització lingüístiques que avui tenen unes altres xarxes socials, l’escola era l’element difusor quasi únic en la formació, i la ràdio i la televisió (que aleshores es reduïa a als dos canals de TVE i a TV3) constituïen els únics mitjans de comunicació.

Per nosaltres, aquesta legislatura hauria de ser la legislatura de l’aprovació d’una nova llei que pose les bases i els mitjans perquè tots els ciutadans i ciutadanes del País Valencià tinguen els mateixos drets lingüístics: una veritable llei d’igualtat lingüística amb unes disposicions normatives clares que obliguen a garantir els drets i els deures correlatius a aquests drets, amb els instruments necessaris per a fer-los efectius, i amb uns objectius de normalitat ben definits, tant en la seua concreció com en els terminis de consecució. Ras i curt: una llei transformadora amb un pla d’acció verificable i no una declaració formal de bones intencions.

A més d’aquesta llei, caldrà modificar i desplegar altres normes, sobretot en matèria de funció pública, ensenyament, mitjans de comunicació, relacions laborals o atenció als nouvinguts, per posar alguns dels exemples que, com a força sindical, més ens afecten.
La intenció de la Intersindical Valenciana és presentar les seues propostes a les administracions públiques, institucions valencianes, partits polítics, entitats i organitzacions socials… amb la finalitat d’obrir un debat sobre les propostes, participar en l’impuls d’un canvi en les polítiques lingüístiques, afavorir els canvis normatius i les partides pressupostàries per fer una realitat la seua proposta a favor de la igualtat lingüística.

La primera de les reunions ha estat amb el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Generalitat Ruben Trenzano. Aquesta reunió, que ha estat molt cordial i profitosa, ha servit per intercanviar propostes sobre la situació de la nostra llengua en els diferents àmbits de la societat valenciana.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.