9 d’octubre

Intersindical Valenciana reivindica els drets socials i nacionals per al País Valencià

El Sindicat exigeix més autogovern i un millor finançament

08 / 10 / 2015 | Intersindical

Intersindical Valenciana reivindica els drets socials i nacionals per al País Valencià en aquest 9 d’Octubre. Per al Sindicat, l’actual situació política valenciana és favorable per a avançar en el procés d’autogovern, millorar el finançament i les condicions de vida de les valencianes i valencians. Per aquest motiu, la Intersindical Valenciana troba que el Consell i el conjunt de la ciudadania han de donar un impuls decidit i ferm a aquestes reivindicacions històriques per a aconseguir-ho, atés que desconfia dels processos de negociació amb l’estat sense la pressió de la societat valenciana. Ningú no ens regalarà res ni acceptarà la modificació del sistema de finançament ni de l’Estatut, com passa sempre, si les valencianes i valencians no ho exigim alt i clar a les places i carrers del nostre país.

Intersindical Valenciana fa una crida a la participació en la manifestació del 9 d'octubre

Intersindical Valenciana aposta per un altre sistema de finançament que pose fi a l’espoli fiscal històric que patim. L’actual finançament entrebanca l’autogovern, les polítiques socials i la millora de les nostres condicions de vida. Per això, el Sindicat aposta per un finançament i una fiscalitat propis que servisquen per a fer unes polítiques econòmiques i socials que redunden en benefici de les classes populars, de les treballadores i treballadors, de les dones, de les persones joves, de les persones nouvingudes… és a dir, del 99% de la població valenciana.
El Sindicat reivindica més autogovern i més drets per a la ciutadania, ja que entén que són indestriables. Les valencianes i valencians tenen dret a decidir-ho tot i hem d’avançar en aquest camí per a aconseguir-ho. Les polítiques dictades per la Unió Europea i els organismes internacionals, que han desenvolupat els darrers governs valencians i l’actual govern espanyol, presidit per Rajoy, han empobrit el poble valencià i han impedit el seu dret a decidir en tots els àmbits. A més, els tractats internacionals com el TTIP, CETA o TISA que s’estan negociant aprofundeixen aquesta política. Per això, Intersindical Valenciana reivindica, en aquesta data tan assenyalada, la sobirania del País Valencià, per tal com això comportaria poder dissenyar i executar altres polítiques nacionals, socials, econòmiques i laborals.
Per a Intersindical Valenciana també és necessària l’assumpció de més competències en l’àmbit laboral. Un marc valencià de relacions laborals i de protecció social és una peça clau per a abandonar les polítiques neoliberals, restaurar els drets perduts i descentralitzar les decisions que prenen els “agents socials” a Madrid. Les prioritats en aquestes polítiques passen, entre altres mesures, per la modificació del model productiu, la creació d’ocupació estable i de qualitat, l’establiment d’una renda ciutadana universal, la millora dels salaris i de les pensions, la reducció de la jornada laboral, la posada en marxa de programes per a eliminar les desigualtats en el món del treball o la derogació de les reformes laborals i de les pensions.
A més, el Sindicat considera que per a avançar en els nostres drets socials calen altres mesures, com ara: dissenyar un model educatiu propi en què el valencià siga la llengua vehicular; la reobertura de RTVV i la reciprocitat de les emissions de TV3 i IB3; apostar per la igualtat lingüística; potenciar els serveis públics de titularitat pública; posar en marxa polítiques efectives per la igualtat de gènere i combatre la violència masclista; cohesionar i vertebrar el territori; i avançar envers una societat més justa i igualitària.
Per tot açò, la Intersindical Valenciana fa una crida a la participació en els actes unitaris convocats aquest 9 d’octubre i, especialment, en la manifestació convocada per a la vesprada.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.