Atur

Intersindical Valenciana relativitza la visió triomfalista de Fabra

El Sindicat exigeix un canvi de les polítiques socials i d’ocupació.

03 / 01 / 2014 | Intersindical

Les dades d’atur al País Valencià en 2013 deixen una xifra de 547.360 persones aturades registrades en els serveis d’ocupació, la qual cosa suposa 22.375 persones i un 3,93% menys que en 2012. Els contractes durant el mes de desembre han estat 110.927, una reducció de 13.393, és a dir un 10,77% menys, dels quals 7.563 són indefinits i 103.363 temporals. Aquestes dades posen en dubte el triomfalisme del President Fabra que ha comparegut inesperadament per intentar rendabilitzar unes dades que són aparentment bones però que realment no ho són. El President no ha explicat la veritable situació de l’ocupació al País Valencià i s’ha limitat a tirar mà de l’argumentari que li havien preparat però sense contestar ni aportar cap dada ni argument més enllà de titulars triomfalistes.

La reducció de les persones inscrites a l'INEM s'explica pel desànim en la busqueda de l'ocupació

Per Intersindical Valenciana, la reducció de les persones inscrites a les oficines de l’INEM s’explica, entre d’altres mesures, per la reducció de la població activa, l’emigració o exili econòmic i pel desànim en la busqueda de l’ocupació, no per les polítiques del govern espanyol o valencià que no són favorables ni a la creació d’ocupació ni per generar activitat econòmica. Tot el contrari, la reforma laboral i totes les mesures que l’acompanyen suposen una pèrdua de drets de les treballadores i treballadors i la destrucció d’ocupació estable i de qualitat.

Per tot açò, el Sindicat considera que el president Fabra hauria d’ajustar-se a la realitat social i econòmica del País Valencià i deixar de fer una política d’aparador que no contribueix a millorar la situació del mercat laboral valencià ni les condicions de vida de les valencianes i valencians. En eixe sentit, calen altres polítiques socials, laborals i econòmiques diferents a les actuals que generen ocupació i activen l’economia.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.