A casa nostra

Intersindical Valenciana reuneix el seu Consell Confederal

16 / 12 / 2016 | Intersindical

Intersindical Valenciana reuneix, dissabte, 17 de desembre, a les 10 hores, a la seua seu Nacional de València, el seu Consell Confederal, màxim òrgan entre congressos, per debatre sobre diversos assumptes com ara: la proposta de ratificació de responsabilitats d’Àrees del Secretariat Confederal d’Intersindical Valenciana; el Congrés de la Confederació Intersindical; les línies de Política Sindical i el balanç financer de 2016.

El Consell Confederal està format per 100 persones triades pels sindicats que formen part de la Intersindical Valenciana en base a la seua afiliació, 3 persones de la Intersindical Jove, 3 persones del Sindicat de Persones Pensionistes i Jubilades i les persones que formen part del Secretariat Confederal. Les persones delegades han estat triades en les 16 assemblees comarcals que han tingut lloc al llarg de la setmana.

En aquest primer Consell Confederal que té lloc després del V Congrés celebrat fa unes setmanes a Cullera es tractaran assumptes que requereixen el debat i la presa de decisió entre el conjunt de les persones afiliades en base al seu model sindicat assembleari i participatiu.

El nou Secretariat Confederal que ha estat triat al Vé Congrés farà una proposta de l’adscripció dels seus membres a cadascuna de les àrees de treball i estructures internes per tal que siga debatuda i ratificada pel Consell Confederal.

L’XIé Congrés de la Confederació Intersindical es farà els dies 10, 11 i 12 de febrer a Alacant. En aquest participaran delegades i delegats dels sindicats i intersindicals dels diferents territoris de l’estat que formen part de la Confederació Intersindical. Intersindical Valenciana n’és una de les organitzacions fundadores. En el Consell Confederal es debatran les ponències i documents congressuals.

El Vé Congrés de la Intersindical Valenciana va aprovar la ponència de Política Sindical. Ara, toca concretar-la i desenvolupar-la a curt i mig termini per al qual cosa es presenta un document per aprovar-lo, si procedeix, en el Consell. En el document, Intersindical Valenciana destaca que el seu objectiu és la millora de les seues condicions socials i laborals i el seu compromís passa, en primer lloc per arribar a acords i fer-los complir amb els mitjans que legalment tinguem al nostre abast. Per tant, la prioritat en aquest àmbit serà aconseguir el ple desenvolupament de l’Acord de Legislatura, per fer de la funció pública una ocupació estable, reconeguda socialment, de qualitat i al servei dels ciutadans i ciutadanes; amb tensió o sense tensions. I per altra part, per revertir les polítiques antisocials aplicades per l’anterior Consell i pel govern espanyol que passa per una millora en les condicions de treball i econòmiques de les treballadores i treballadors, el canvi del model productiu i avançar en l’assumpció de més competències en matèria laboral.

A més, es proposa per al debat que les possibilitats de resoldre les reivindicacions per via de la negociació estan dissipant-se en determinats àmbits laborals. És per aquest motiu, que des del Sindicat es que ha arribat el moment de pujar un graó la intensitat de les seues reivindicacions per aconseguir avançar en un canvi real en les polítiques socials, laborals i econòmiques.

Els sindicats que formen part de la Intersindical Valenciana són:
- Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià – Intersindical Valenciana (STEPV)
- Intersindical Salut
- Sindicat de Treballadores i Treballadors de les Administracions i Serveis Públics – Intersindical Valenciana (STAS)
- Sindicat de Treballadores i Treballadors de la Indústria, Comerç i Serveis – Intersindical Valenciana (STICS)
- Sindicat de Treballadores i Treballadors del Metall – Intersindical Valenciana (STM)
- Sindicat Ferroviari del País Valencià – Intersindical Valenciana (SF)
− Col·lectiu Autònom de Treballadors del País Valencià (CAT-PV)
− Sindicat de Treballadors per la Unitat de Classe (TUC)
− Organització Sindical Unitària de Treballadors (OSUT)
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.