Retallades

Intersindical Valenciana s’oposa al repagament farmacèutic

Intersindical Valenciana considera inacceptables les mesures aprovades pel Consell Interterritorial de Salut que comporten, entre altres conseqüències, que les persones pensionistes i treballadores paguen els efectes del deute públic i de la crisi.

18 / 04 / 2012 | Intersindical

L'argument del pagament dels medicaments en funció de les rendes és un parany injustificable

Aquestes que es concreten en el pagament del 10% per a les persones pensionistes i un augment del 40% al 60% en funció de les rendes. Les mesures aprovades rebaixen les pensions per a més de 8.500.000 persones i crea un nou gravamen farmacèutic per al conjunt de la classe treballadora.
Per al sindicat, les retallades tornen a afectar els sectors més febles de la societat com són les persones pensionistes, la majoria dels quals tenen rendes baixes, moltes de les quals estan per davall del salari mínim interprofessional. Aquesta mesura suposa una baixada indirecta de les pensions. Una rebaixa lligada a la pèrdua de poder adquisitiu consagrada per un augment de les pensions inferior a la previsió de l’IPC 2012.
Intersindical Valenciana considera que l’argument del pagament dels medicaments en funció de les rendes és un parany injustificable. Les ciutadanes i ciutadans ja paguen els impostos i ara han de pagar més pels medicaments. Per tant, els paguem dues vegades: la primera a través dels impostos i la segona amb la compra dels medicaments. Si les administracions no tenen ingressos han de posar en marxa un sistema fiscal progressiu i combrate el frau fiscal, però no implementar mesures recaptatòries que afecten els sectors socials amb menys recursos.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.