Solidaritat

Judici contra Lula: la democràcia està en joc al Brasil

23 / 01 / 2018 | Intersindical

Demà 24 de gener serà jutjat al Brasil l’ex-president Lula per un suposat cas de corrupció. Si demà es confirmara la sentència de 9 anys i mig l’ex-president Lula no podrà ser candidat a les eleccions. Al Brasil se celebraran eleccions presidencials a l’octubre i Lula té moltes opcions de ser el candidat més votat, i per tant moltes opcions de tornar a ser president.

Les proves de corrupció contra ell no tenen pes i darrere de tot aquest procés judicial es veu una clara intencionalitat política de deixar fora de joc a l’ex-president Lula. Primer van treure a la presidenta Dilma mitjançant un impeachment sense que tingueren proves de corrupció contra ella i ara mitjançant aquest judici polític també volen eliminar políticament a Lula.

En la nostra opinió el que hi ha darrere de tot això és un intent d’enderrocar als processos de canvi de la passada dècada al Brasil i en tota Amèrica Llatina., Per posar a governs al servei dels interessos de l’Imperialisme Nord-americà. A Argentina ho van aconseguir amb Macri, al Brasil van posar a Témer com ninot de la dreta i ara volen evitar que Lula es presente, a Veneçuela van tractar de fer caure al govern bolivarià mitjançant l’ús de la força i a Hondures estan usant el frau electoral i la ferotge repressió contra el poble perquè l’esquerra no arribe a governar.

Des de la Intersindical Valenciana volem denunciar aquest judici polític contra Lula. El que en aquests moments està en joc no és qui governarà al Brasil a partir d’octubre sinó la pròpia democràcia. Totes les persones tenen el dret a presentar-se a les eleccions en igualtat de condicions i per a això ha d’acabar tota aquesta persecució política contra Lula.

València, 24 d’octubre de 2018




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.