9 d’octubre

La Comissió Nou d’Octubre demana dignitat al president Fabra

El 9 d’Octubre d’enguany pot representar el punt d’inflexió en el que la pèrdua de legitimitat social del Govern valencià tinga l’alternativa d’una majoria social emergent.

02 / 10 / 2013 | Intersindical

Els representants de les associacions, sindicats i partits que formen la Comissió 9 d’Octubre han presentant la convocatòria de la manifestació d’enguany, que eixirà el dia 9 de la plaça de Sant Agustí de València a les 18h.

El lema de la convocatòria d’enguany és “El País Valencià és dignitat”. La Comissió ha redactat un manifest que expressa l’acord fonamentat en 5 punts programàtics:

1.- La reivindicació de la plena legalitat de la denominació País Valencià i la denúncia del manteniment de tics franquistes per part de representants del PP, que s’expressen tant en la pretensió de censurar una denominació que té una història i una legitimitat democràtica indiscutible, com en la impunitat amb la que militants seus exhibeixen símbols franquistes.

2.- La llengua i la cultura com a eines de cohesió social i elements vertebrals d’un projecte de progrés. En aquest sentit, la Comissió afirma la seua voluntat de defensar els drets dels valencians a la seua pròpia llengua, enfront de la persistència de casos de valencianofòbia, particularment per part de membres de les Forces de Seguretat de l’Estat.

3.- La necessitat d’un finançament just i l’exigència al president Fabra que deixe de fer genuflexions davant Madrid i defense els interessos dels valencians. Aquesta és una reivindicació unànim a la societat valenciana, que el Govern valencià no pot continuar ignorant.

4.- El respecte al territori com a element clau d’un projecte de societat amb futur, contràriament al model de destrucció ambiental impulsat pel Govern valencià que significa una greu hipoteca.
5.- L’exigència de polítiques favorables a l’economia productiva, el benestar social i la recuperació del treball. La Comissió responsabilitza els Governs espanyol i valencià de l’agreujament de la crisi: les mesures que han impulsat han multiplicat la destrucció d’ocupació, han creat un profund malestar social i dificultaran i retardaran l’eixida de la crisi.

La Comissió considera que aquests 5 punts són compartits per una ampla majoria social i, en aquest sentit, demana al president Fabra dignitat en l’exercici del seu càrrec, dignitat que significa deixar d’acotar el cap davant Madrid per a poder recuperar l’orgull de ser valencians.

Finalment, la Comissió fa una crida a participar de la manifestació del 9 d’Octubre i a participar d’aquest procés de canvi social i polític que s’ha iniciat al País Valencià.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.