Mesa general de la Funció Pública

La Generalitat haurà de pagar al seu personal 44 dies de la paga extra de Nadal de 2012

Segons una sentència dels jutjats de València instada per Intersindical Valenciana

04 / 04 / 2014 | Intersindical

El Sindicat demana a la Generalitat que estenga els efectes de la sentència, contra la que no cap recurs, a tot el seu personal

Intersindical Valenciana va coordinar els recursos contenciosos de 800 persones que van veure denegada per la Generalitat les seues peticions de cobrar la paga extra de desembre de 2012. Aquesta paga, inclosa entre les retribucions bàsiques del personal empleat públic, va ser anul·lada pel Reial Decret-llei 20/2012, del Govern de Rajoy.

La sentència, del jutjat número dels contenciosos administratius de València, es basa, com altres que s’han conegut en els darrers dies, en el principi general del dret de no retroactivitat de les normes, a no ser que expressament es dicte el contrari, cosa que no va fer aquest Decret. Com que el RDL 20/2012 es va publicar el 15 de juliol, quan ja havien passat 44 dies de meritació (devengo) de la paga extra (entre l’1 de juny i el 14 de juliol), l’Administració havia d’haver-la feta efectiva.

La sentència afecta personal de tres sectors de la Generalitat: Administració de la Generalitat, Ensenyament i Sanitat. De fet, ahir, 3 d’abril, es va conéixer altres dues sentències, també instades per Intersindical Valenciana, per les quals es reconeixia el dret del personal de l’Administració de Justícia a rebre la totalitat de la paga extra, ja que les normes a ells referides són distintes.

Contra la sentència NO CAP RECURS, per la qual cosa Intersindical Valenciana demana al Consell de la Generalitat que no pose obstacles en el cobrament dels 44 dies a tot el seu personal en actiu en 2012, unes 120.000 persones dels sectors afectats: Ensenyament, Sanitat i Administració de la Generalitat. Estimem el cost d’aquesta mesura en uns 40 milions d’euros.

Sentència sobre la paga extra d’Intersindical per al personal de la Generlitat



Comentaris
trini
09 / 05 / 2014 - 11:46

buenos dias somos un colegio de Orihuela. queremos reclamar la paga extra que nos falta. como iniciar proceso? gracias


Amadeu Sanz
10 / 05 / 2014 - 13:34

Hola Trini. En aquest enllaç tens una informació extensa sobre tot el procés de reclamació de la part de la paga extra: Tot el que sempre vulgueres saber sobre com cobrar la paga extra i mai no t’atrevires a preguntar….
Salut.



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.