9 d’octubre

La Generalitat i l’ocupació: una política fracassada

Enguany commemorem el 9 d’Octubre immersos en una crisi econòmica que abasta a amples capes de la ciutadania valenciana i dels nostres sectors productius. Una crisi generada pels especuladors financers que ha arrossegat a la major part de les economies europees i que ha servit d’excusa per destruir l’incipient estat del benestar que havíem conquerit i els drets socials, laborals i econòmics d’amples capes de la població.

07 / 10 / 2011 | Intersindical

Aquesta crisi ha afectat, de manera especial, el País Valencià, per les polítiques practicades per la Generalitat Valenciana. Unes polítiques basades en l’enriquiment ràpid; l’economia especulativa; la potenciació de sectors com la construcció i els serveis abandonant la industria o el camp; la manca d’inversions en investigació i innovació; el desmantellament del sectors públics… És a dir, el govern valencià ens ha portat a aquesta situació per la seua política social i econòmica. Una política fracassada que està condemnant a milers de valencianes i valencians a l’atur, la precarietat, la temporalitat o l’economia informal. La taxa d’atur al País Valencià se situa per damunt de la mitjana espanyola malgrat tindre transferides les competències en polítiques actives d’ocupació. Un atur que afecta greument a sectors socials com ara la gent jove que supera, amb escreix, el 50% de desocupació i que encadena contractes temporals mal remunerats per poder subsistir.
Per això, hui 9 d’octubre, diada nacional del País Valencià, no podem deixar de reivindicar unes altres polítiques nacionals, socials i econòmiques que servesquen per donar una resposta a la situació que travessem. Entre aquestes, considerem que cal aprofundir en l’autogovern, amb una assumpció de majors competències en totes les matèries, especialment en les que tenen a veure amb el món laboral. Nosaltres reivindiquem, entre altres mesures: un Marc Valencià de Relacions Laborals per poder dissenyar les polítiques laborals a casa nostra; una reforma del sistema de representació sindical per garantir una major participació de les treballadores i treballadors en la presa de decisions i per superar l’actual sistema que potencia el bisindicalisme; l’aprovació d’una Carta dels Drets Socials prevista en l’Estatut d’Autonomia i d’una renda social bàsica; la potenciació dels serveis públics per garantir els drets de la ciutadania i la creació d’ocupació en aquest moment de crisi o el corredor mediterrani com un element dinamitzador de la nostra economia i vertebrador del nostre país.
També reivindiquem, en aquesta diada nacional, avançar en la plena normalització de la nostra llengua en tots els espais socials. Una normalització que abaste l’educació, la sanitat, la justícia, els mitjans de comunicació, el comerç o els centres de treball. Des de la Intersindical Valenciana apostem per mesures concretes per aconseguir-ho: un sistema educatiu que tinga com llengua vehicular el valencià i que garantesca que tot l’alumnat domine, en acabar els seus estudis, la nostra llengua, el castellà i una o diverses llengües estrangeres; la modificació de la Llei de la Funció Pública Valenciana per incorporar el requisit lingüístic per l’accés a les administracions públiques i una RTVV pública, de qualitat i en valencià.
Finalment, fem una crida a totes les valencianes i valencians a eixir al carrer per participar en els diversos actes institucionals i reivindicatius que s’han convocat arreu del país per refermar la nostra identitat nacional i exigir el nostre dret a decidir sobre el nostre futur.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.