Mesa general de la Funció Pública

La Generalitat evita comprometre’s en matèria de recuperació de poder adquisitiu

En relació amb la proposta d’Acord de la IX Legislatura de la MGNI, la Direcció General de Funció Pública ha fet arribar als sindicats un document sobre el punt relatiu a la recuperació del poder adquisitiu, que havia quedat pendent de proposta per part de la Generalitat, i dos documents amb el calendari d’actuacions i negociacions derivades de l’esmentat Acord, per data i per actuació. Teniu tots els documents al final d’aquest article.

LA CONSELLERA BRAVO NO COMPLEIX LES SEUES PROMESES DE REVERTIR LES MÚTUES, FETES EN LES PRIMERES MESES GENERALS DE LA LEGISLATUR
LA CONSELLERA BRAVO NO COMPLEIX LES SEUES PROMESES DE REVERTIR LES MÚTUES, FETES EN LES PRIMERES MESES GENERALS DE LA LEGISLATUR
21 / 04 / 2016 | Intersindical

En resum, podem afirmar que la DG de Funció Pública ha complert amb el compromís d’aportar un calendari, que inicialment no estava en el primer esborrany. A falta d’una anàlisi detallada, no hi ha massa coses que ens esmusen, amb una major concreció en els dos primers anys, 2016 i 2017, i menys mesures en els dos darrers anys.

Pel que fa a la proposta retributiva, la Generalitat ha evitat comprometre’s en matèria de poder adquisitiu, ja que ha tornat a enviar la mateixa proposta que constava en el primer esborrany, per la qual cosa no s’acaba d’entendre perquè es va deixar pendent de contestació en el segon esborrany.
L’única concreció la trobem en el calendari, ja que es deixa la negociació del pagament del 100% dels primers dies d’Incapacitat Transitòria (IT) per al segon semestre, i, el que és pitjor, la negociació del Fons Compensatori Extraordinari es deixa per a negociar-lo en 2017.

Assumptes que falten
Alguns assumptes que no s’han arreplegat en aquest segon document resulten fonamentals per a INTERSINDICAL VALENCIANA, com ara la reversió dels serveis sanitaris privatitzats, la reversió de la gestió de la IT per contingències professionals per les mútues o el retorn dels serveis de prevenció d’Educació a la conselleria d’Educació i els de Justícia i Administració de la Generalitat a la conselleria homònima.
Ara mateix, el calendari és el següent: fins dilluns es podran enviar al·legacions, per la qual cosa us convidem a llegir-vos els documents que trobareu al final d’aquest article i que ens féu els suggeriments oportuns. Posteriorment, la DG de Funció Pública contestarà amb un tercer document que es negociarà en una Mesa General a celebrar la setmana que ve.
Esperem que se siga sensible als assumptes que encara no estan reflectits i que aconseguim un acord que signifique la recuperació de drets i resulte útil per al personal públic i, sobretot, per a uns millors serveis públics per a la ciutadania.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.