Retallades

La Intersindical exigeix una auditoria dels comptes de la Generalitat

Intersindical Valenciana ha demanat avui una auditoria dels comptes de la Generalitat per saber ‘quin és l’estat real de les seves finances i a què s’han destinat els recursos dels valencians aquests últims anys’, i reclama la depuració de responsabilitats polítiques.

Palau de la Generalitat. Foto <a href=Carquinyol." width="100%">
Palau de la Generalitat. Foto Carquinyol.
06 / 01 / 2012 | Intersindical

En un comunicat, el sindicat destaca la necessitat de la mesura per ‘posar fi a les reiterades falsedats que aboquen els portaveus de la Generalitat sobre l’origen del deute públic’, un origen que, segons el seu parer, ‘no té res a veure amb la crisi financera mundial o estatal o el sistema de finançament’, sinó que es deu ‘a una deficient gestió dels recursos públics aquests últims setze anys de govern del PP’.

Cal que es depuren les responsabilitats

‘El govern de la Generalitat ha malgastat i dilapidat els recursos públics amb una política clientelar basada en els grans esdeveniments que no han generat riquesa ni ocupació, l’especulació urbanística, que ha suposat l’enriquiment d’unes poques persones a costa de la destrucció del territori, i la privatització de serveis públics amb el desviament de recursos a empreses privades que obtenen beneficis a costa de les arques públiques’, s’hi diu.
El sindicat també denuncia la creació d’una administració paral·lela amb ‘centenars de persones ocupant llocs de feina i tasques que haurien de fer els funcionaris’, l’ús partidista de les caixes d’estalvi, la destrucció del teixit productiu i l’abandonament del camp.
Per tot plegat, i amb la intenció de ‘evitar que es continuï manipulant l’opinió pública’, pel sindicat cal fer una auditoria externa que aclareixi la situació actual, i reclama al president de la Generalitat, Alberto Fabra, la destitució de tot l’equip econòmic i d’hisenda que ha gestionat les finances aquests últims anys.
‘A més, cal que es depuren les responsabilitats legals de les persones que ens han portat a aquesta situació i que aquells que han defraudat o han tingut alguna cosa a veure amb aquesta situació ho paguen.’ Per la Intersindical no és acceptable que ara, els mateixos que han estat responsables de la situació anunciïn que sols es rebaixaran el salari si el dèficit augmenta: ‘Això és una immoralitat.’




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.