Davant la crisi

La política de retallades generarà més atur, segons el Sindicat

Intersindical Valenciana es mostra preocupada per les dades d’atur.

03 / 01 / 2012 | Intersindical

Per Intersindical Valenciana les xifres de persones aturades registrades en les oficines dels serveis públics d’ocupació posen en evidència que la reforma laboral i els plans de retallades que s’han portat endavant en els darrers anys no han servit ni per crear ocupació ni per eixir de la crisi. En aquests moments 4.422.359 persones es troben inscrites en les oficines públiques d’ocupació en el conjunt de l’Estat. En el País Valencià n’hi ha 535.036 persones inscrites. Aquestes dades suposen un augment de 33.721 de persones aturades durant l’any 2011.

Les dades posen en evidència que dels 96.201 nous contractes, un 8,68% menys que en 2010, 90.507 són temporals i només 5.694 són indefinits. És a dir, la majoria de les noves contractacions són temporals. Altre dada rellevants és que 54.701 persones menors de 25 anys estan aturades.
Intersindical Valenciana considera totes aquestes dades molt dolentes i preocupants. Per un costat el País Valencià es manté al capdavant en el ràquing de les persones aturades i l’ocupació que es genera és majoritariament temporal. Per altra banda, les mesures d’ajust de l’anterior govern espanyol i les anunciades pel govern de Rajoy, el passat divendres, junt a les que anem a conèixer aquesta setmana per part del governs espanyol i valencià, posen l’emfasi en les retallades, la destrucció dels drets, la reducció de les prestacions dels serveis, la minoració dels salaris, la flexibilitat laboral i l’augment dels impostos a les rendes del treball. Totes aquestes mesures ni van a crear ocupació ni ens van a traure de la situació econòmic que travessem, tot el contrari van a empobrir la població i continuaran destruint ocupació i generant treball temporal.
Per tot açò, des de la Intersindical Valenciana es reclama un canvi de política econòmica, fiscal i laboral totalment distinta a la que ha aprovat el govern de Mariano Rajoy i el govern d’Alberto Fabra. Per aixó, considera necessària una resposta de la societat a aquesta política que, com s’està envidenciant, només beneficia a les grans empreses i coorporacions financeres.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.