Exposicions

L’alegria del color en la pintura de Llúcia Bosch Micó

Sobre la inauguració de Trànsit, Transitar, Transeünt

L'artista durant el seu parlament
L'artista durant el seu parlament
06 / 10 / 2016 | Dolors Jimeno

Com a complement de la informació sobre l’acte del proppassat 21 de setembre,  oferim les paraules de l’artista: “Quan comencí a pintar abstracte”.

Cada obra, com cada moment, es un Pas, on es produeix el Trànsit cap a un lloc interior

Benvinguts amics i amigues transeünts!

Ja fa uns anys, va aparèixer a la meua obra, de manera inconscient, un personatge humil, secundari, de vegades invisible, que semblava transitar pels quadres sense oferir cap resistència. Era com si es deixés guiar confiat, davant d’ una seqüència d’obstacles i amenaces als que ell pareixia adaptar-se. L’anomení passatger o transeünt . Tot i passar desapercebut els quadres es titulaven “Passatger afortunat” , “Passatger sortint”, “Transeünt en espera”... És clar que el passatger era jo… El jo desconegut, el jo ignorat, el jo en busca d’auxili, d’una sortida… La sortida senyala cap endins.  Cada obra, com cada moment, es un Pas, on es produeix el Trànsit cap a un lloc interior . Rememorant a Maria Zambrano que deia: “Crear de veritat seria crear-se, des de l’origen; i sempre que es crea es torna a l’origen, se des-neix i es torna a la innocència”. Jo també vull retre-li homenatge a totes les coses innocents, insignificants, subtils, que no valorem perquè no tenen cap pretensió, coses massa humils i invisibles per una societat opulenta…  Però si ens deixem guiar per elles condueixen a l’ altre lloc, al lloc de la “meravella”. Hem fet el “Pas”... L’impuls del Trànsit es una recerca per un mapa interior on res és conegut, i tot respon a un principi : la incertesa.  Però paga la pena. No intenteu entendre l’obra, només hem de conrear l’escolta (atendre el present o presencia des del silenci ) i aleshores ens adonarem que ella ens conté, estem ja en ella,... Perquè tots som transeünts .
Moltes gràcies a tots vosaltres per estar ací...
Benvinguts a transitar…!




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.