Reforma laboral

L’aprovació de la reforma laboral al Congrés culmina la desconstrucció dels drets laborals

L’aprovació al Congrés, el passat 28 de juny de 2012, el text definitiu de la Reforma Laboral era el darrer tràmit parlamentari per donar per tancat el procés d’imposició d’una norma que ataca molt durament a les relacions laborals.

Intersindical va promoure la vaga general contra la reforma.
Intersindical va promoure la vaga general contra la reforma.
02 / 07 / 2012 | Intersindical

La reforma laboral acaba amb alguns dels drets laborals històrics de la classe treballadora i que havíem aconseguit després de moltes lluites i patiments, i crea unes noves relacions en els centres de treball encara més asimètriques i injustes.

Qualsevol conflicte pot tindre conseqüències molt negatives per a la part més dèbil

Intersindical Valenciana continua oposant-se al text aprovat en les Corts espanyoles amb els vots del PP, CIU, Foro i UPN, perquè manté els elements negatius del Reial Decret que va aprovar el govern de Rajoy. Uns elements amb els quals esten totalment en desacord per ser un robatori a les treballadores i treballadors.
La reforma que abarateix i facilita els acomiadaments augmentarà l’atur i pauperitzarà la classe treballadora per a engreixar les butxaques de l’empresariat i dels especuladors. I no sols les seues butxaques sinó també el seu poder en les empreses, acabant amb l’actual sistema de negociació col·lectiva. Aquest fet deixa a les treballadores i treballadors en mans dels empresaris i empresàries en assumptes com: salaris, jornada, vacances, torns de treball, sistemes de treball, funcions, acomiadaments, contractacions… és a dir, afecta al conjunt de la relació empresa/força de treball, per a donar tot el poder a la primera.  A més, la reforma facilita els Expedients de Regulació d’Ocupació tant en les empreses privades com públiques i l’entrada de les ETT en tots els àmbits de les relacions laborals.
També s’ha donat un cop de gràcia al paper del moviment sindical en les empreses, que era un dels objectius més evidents de la reforma. L’afebliment del paper dels sindicats en la negociació col·lectiva deixarà a milions de treballadores i treballadors sense poder negociar les seues condicions laborals, que seran imposades per les empreses. Les pretensions són que ens convertim en una mà d’obra barata i dòcil: a partir d’ara, qualsevol confrontació en els centres de treball pot tindre conseqüències molt negatives per a la part més dèbil: els treballadors i treballadores.
Intersindical Valenciana considera que davant d’aquesta nova agressió, que ens desposseeix dels nostres drets, salaris i treball, cal organitzar la lluita per aconseguir la seua derogació i la posada en marxa d’altres mesures socials i laborals que suposen la creació d’ocupació digna per a totes i tots.

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.