Marxes 22-M

Les Marxes de la Dignitat preparen una Jornada de Mobilització General

Les Marxes de la Dignitat preparen una Jornada de Mobilització General davant la situació de precarietat estructural que imposen la troica i el govern del PP.

14 / 07 / 2015 | Intersindical

Les Marxes de la Dignitat van realitzar l’assemblea estatal prevista per al aquest mes de juliol, el passat dia 11, a Vallekas (Madrid), amb la finalitat d’analitzar l’actual situació sociopolítica, així com avançar en l’articulació d’una Jornada de Mobilització General per al dia 22 d’octubre.

Els i les representants dels diferents territoris i organitzacions van constatar en les seves intervencions la continuació en el deteriorament de les condicions de vida de la majoria de la població treballadora, conseqüència de l’aprofundiment en la precarització sociolaboral, així com en la continuïtat dels retallades en els serveis públics.

Arribant a la conclusió que “no estem sortint de la crisi, tal com ens pretenen vendre des del govern”, sinó que les repercussions d’aquesta s’estan fent estructurals per configurar un nou model sociopolític, molt perjudicial per als drets de les gents i dels pobles.

El govern del PP, mà a mà amb la Troica, estan imposant una política que genera cada vegada més patiment al nostre poble, així com al conjunt de Pobles d’Europa, especialment als del Sud. L’assemblea del moviment 22M va expressar la seva solidaritat cap al Poble Grec. Així mateix va decidir participar amb perfil propi, que inclou el rebuig al pagament del deute, en les euromarchas que es van a celebrar a primers d’octubre.

Es va reflexionar també sobre el procés d’involució autoritària a l’Estat Espanyol, involució que s’expressa, entre altres qüestions, en els canvis legislatius posats en marxa pel Govern central de Mariano Rajoy durant els últims mesos: Llei Mordassa, reforma del Codi penal. .. Això va associat a una pràctica per part de la UIP (Unitats d’Intervenció Policial) i d’alguns sectors de l’Administració de Justícia que ens allunya cada vegada més del que deu ser un Estat democràtic i de dret.
Davant d’aquest escenari, l’Assemblea Estatal de les Marxes de la Dignitat, va concloure per unanimitat, la necessitat de convocar una Jornada de Mobilització General per al 22 d’octubre, amb la finalitat d’aportar des del moviment social, una part significativa de les energies necessàries que ens permeten impulsar un procés de transformació social, política i econòmica, que constatem, només serà possible a partir d’un autèntic projecte d’unitat popular des de la base, en el qual puguen confluir sense hegemonismes, ni exclusions, tots i totes aquells i aquelles que realment estan pel canvi. En aquest sentit, el moviment 22M, vol deixar constància que les Marxes de la Dignitat no són patrimoni de projecte polític- electoral algun, sinó que pertanyen únicament i exclusivament a la majories social treballadora.

Finalment, a la reunió de les marxes es va acordar convocar una Magna Assemblea per al dia 19 de setembre a Madrid, en la qual es concretarà tot el referent a la convocatòria de mobilització general del 22 d’octubre, la filosofia serà la de - desmuntant seva mentides, contra l’atur i la seva crisi, unitat popular i mobilització continuada. A més dels històrics del nostre moviment de Pa, Treball i Sostre amb Dignitat.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.