Marxes 22-M

Madrid es va desbordar de dignitat el 21M

Les Marxes complir l’objectiu marcat al desembre i van tornar a omplir de dignitat carrers de Madrid.

23 / 03 / 2015 | Intersindical

Les Marxes de la Dignitat van omplir de nou els carrers de Madrid per exigir la fi de les retallades, el no pagament del deute, la defensa dels serveis públics i els drets socials sota el conegut eslògan de “Pa, treball i sostre”. Centenars de milers de persones van secundar la mobilització que va omplir per complet la Plaça Colom i els carrers adjacents, tot i el mal temps regnant, el pont i el clima electoral.

Les Marxes de la Dignitat van decidir el desembre passat una agenda social de mobilitzacions per tot l’any 2015 que van començar al gener amb les protestes contra les lleis Mordassa, continuava amb la tornada a Madrid de les columnes el 21 de Març, seguia el 18 d’abril contra el TTIP i l’1 de Maig, dia internacional de la classe treballadora, en un procés d’acumulació de forces cap a una aturada total de 24 hores a la tardor, una vaga general no només laboral, sinó també ciutadana, social i de consum.

TORNAREM A PRENDRE CARRERS

La Coordinadora Estatal de les Marxes de la Dignitat va valorar la jornada de dissabte com “altament positiva” ja que s’ha complert amb escreix l’objectiu marcat, situant la mobilització social, la lluita al carrer, com a motor de qualsevol canvi real. Com van dir els portaveus de les columnes en l’acte final: “El carrer és l’únic camí perquè els canvis siguen reals, perquè hi hagi una veritable transformació social”.

Les Marxes van tornar ahir a Madrid no només contra un govern del PP a la Moncloa, sinó contra tots els governs que es rendeixen als dictats de la Troica i que cometen austericidi contra la gent. “Cal un canvi en les polítiques, i mentre que no es done l’esquena a la Troica i es legisle a favor de la gent i no dels bancs, tornarem a prendre els carrers”.

MAGNIFICA ORGANITZACIÓ

La Coordinadora Estatal va agrair la “calorosa acollida del poble de Madrid a les columnes de caminants” així com l’important suport que va tenir la mobilització malgrat les inclemències del temps i el pont de Sant Josep. Així mateix, la Coordinadora de les marxes va voler posar en valor la magnífica organització desenvolupada tant en els tres dies d’etapes com durant l’acte final. Les Marxes de la Dignitat han destacat també l’absència d’incidents en els tres dies que ha durat la protesta, tot i l’abusiu i intimidatori desplegament policial que vulnera drets.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.