Marxes 22-M

No al Tractat Transatlàntic, no al TTIP

06 / 10 / 2014 | Intersindical

Des de fa mesos venim observant com, a les nostres esquenes, es negocia un tractat de lliure comerç entre delegacions de la Unió Europea i els Estats Units; el TTIP (Transatlantic Trade and Investment Parnership). Aquest tractat, que s’anuncia com un element clau per a la sortida de la crisi, és un element més en la construcció de l’Eurozona com una supraestructura de dominació antidemocràtica.

En un pas més en disseny del veritable projecte neoliberal, que s’aprova en reunions secretes en alguns despatxos, fet reconegut pels propis implicats en les negociacions, aquestes negociacions tenen com a objectiu final crear l’àrea de lliure comerç més gran del planeta, assegurant a les multinacionals un poder fins ara desconegut, a través de la desregulació de qualsevol norma social i ambiental.

Dit amb brevetat, el que es vol fer és harmonitzar (evidentment a la baixa) les regles de protecció sanitària, ambiental, alimentària i -sobretot- les normes de tutela dels treballadors.

Aquesta nova “OTAN econòmica” perfila l’impuls d’una nordamericanització d’Europa, un atac contra tot dret social en un marc de dures retallades salarials i de destrucció de les condicions de vida de la majoria social i treballadora europea, especialment en els països del Sud . Tot això amanit amb la institució d’un “tercer” tribunal, un àrbitre (la “clàusula” ISDS o Investor-to-state disputi settlement mechanism) suposadament independent, al qual poden adreçar les multinacionals per prevaler sobre els estats que es resisteixin a aquest desastre anunciat.

La imposició de les polítiques neoliberals per part de la Troika, juntament amb el còmplice consentiment dels nostres governs, no té fi ja que el seu objectiu últim és la despossessió de tots els drets i llibertats de les poblacions europees, per assegurar l’increment dels beneficis de les oligarquies. En un pas més d’aquesta escalada, el TTIP, secret i antidemocràtic, pretén deixar sense empara ni capacitat de resposta als pobles europeus enfront del capitalisme extractor i depredador de les multinacionals nord-americanes i europees.

En un moment en què la realitat socioeconòmica del país no admet demora en la recerca de solucions, en què l’atur i la precarietat afecta la majoria de les famílies, en el qual la pobresa i els desnonaments segueixen augmentant, aquesta nova agressió no ha de quedar sense resposta.

Des de les Marxes de la Dignitat, ens sumem a la jornada europea de lluita contra el TTIP de l’11 d’octubre i realitzem una crida a tots i totes els ciutadans per lluitar contra aquest tractat, amb el qual s’intenta de nou colpejar la nostra dignitat.

PA, TREBALL I SOSTRE
NO AL TTIP




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.