Drets de les dones
Drets democràtics

Nou femincidi a València

18 / 09 / 2015 | Intersindical

Ahir, nova víctima del terrorisme masclista. Es deia Fuensanta, tenia 42 anys i dues xiquetes. L’home que deia l’estimava va acabar amb la seua vida a ganivetades i colps. Fins a quan hem de continuar sumant víctimes?

Fuensanta, 42 anys, assassinada a València per l'home que deia l'estimava

La violència contra les dones és la primera causa de mort prematura d’aquestes. Cada any són assassinades 5.400 dones a Europa. En l’Estat espanyol, la mitjana de feminicidis és de 70. Però cal recordar que desgraciadament són més dones assassinades que les que entren en les estadístiques i no podem oblidar a les que estan ingressades en institucions hospitalàries i les que quedaran amb greus discapacitats fruit de les brutals agressions que han patit. Cal recordar a les víctimes indirectes i a les xiquetes i xiquets orfes. A les mares assassinades pels seus fills.
Les traves judicials, la desprotecció, la falta de formació i sensibilitat de tot el personal que intervé en el procés, la descoordinació, la falta de recursos assistencials, la por a perdre la custòdia de les criatures, són només alguns dels obstacles amb els quals es troben les dones en situació de maltractament. Paradoxalment, el Govern -el mateix que amb el seu desinterès les deixa abandonades a la seua sort- els dirigeix missatges optimistes amb la seua campanya de prevenció Hay salida.
Des d’Intersindical Valenciana exigim del Govern un compromís real en la lluita contra aquesta xacra, la seua consideració com una qüestió d’Estat amb l’adopció urgent de mesures per a parar aquesta barbárie. El restabliment i dotació dels mitjans oportuns per a la prevenció de la violència de gènere i per a l’assistència integral de totes les dones en situació de maltractament.
La nostra denúncia és constant. En els mitjans, en els carrers. Per açò recolzem la Manifestació Estatal convocada pel Moviment Feminista per al 7 de Novembre a Madrid. Una Marxa Contra les Violències Masclistes en la qual la consigna és comuna: el rebuig a qualsevol forma de violència contra les dones, l’exigència de mesures urgents pels governs, els partits polítics. La presa de consciència de la societat.

Per Fuensanta, per totes les dones i xiquetes, per totes les víctimes colaterals d’aquest terrorisme masclista, Prou de violència masclista! Ni una més! Cap agressió sense resposta!




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.