Pensions

Pensions públiques i dignes, finançament just, no més precarietat

El col·lectiu valencià de pensionistes reivindica unes pensions públiques i dignes, un finançament just i no més precarietat

25 / 05 / 2018 | Intersindical

El passat dimarts, la Crida pel Finançament Valencià es concentrà a València davant de la Delegació del Govern per exigir més inversions i millor finançament, i per rebutjar els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2018; uns pressupostos que tornen a discriminar les valencianes i els valencians. Ja fa un any que aquest espai transversal, que compta amb l’adhesió de centenars d’entitats representatives de la societat civil valenciana, partits polítics, sindicats i milers de persones, es va organitzar per representar el sentit de tota la societat valenciana i per denunciar la situació de discriminació que patim com a poble. I ho va fer a la tardor, a l’hivern, i ara, a la primavera.

L’any passat exigírem al govern de l’Estat la retirada immediata dels pressupostos generals i posar fi a l’espoli que patim com a poble en finançament, inversions i infraestructures. Ha passat un any i la història es torna a repetir perquè el govern del PP continua en el poder. Enguany, el manifest de la Crida pel Finançament Valencià ens recorda que la mitjana de les inversions previstes per habitant al territori espanyol és de 217 euros, mentre que al País València serà de 150 euros. Estem, per tant, a la cua de les inversions de tot l’estat espanyol. Aquest evident infrafinançament ja es repeteix durant molt de temps, de manera que ens ha obligat a contraure un deute que ja supera els 45.000 milions d’euros i ens aboca a un inevitable deteriorament dels serveis públics bàsics com són l’ensenyament o la sanitat.

L’infrafinançament condiciona molt greument el nostre autogovern, el nostre futur i les condicions de vida de les valencianes i els valencians, especialment dels sectors més desfavorits com són les persones pensionistes. La resposta del Govern Central a aquesta situació extrema ha sigut aprovar els pressupostos per al 2018, pressupostos que mai podrem qualificar de socials perquè segueixen condemnant a la misèria a la majoria de la població; uns pressupostos que a nosaltres els pensionistes ens afecten de manera directa. Els valencians i les valencianes no volem pagar i seguir callant quan estem per sota de la mitjana del que cobra la resta de pensionistes de l’estat. JA N’HI HA PROU! Els pressupostos d’enguany han sigut aprovats amb els vots a favor de PP, C’S i PNB (no debades, els pensionistes bascos són els qui més cobren de tot l’estat espanyol).

Les pensions s’incrementaran en només tres euros fins a 2022 i això només afectarà les pensions més baixes, les que cobren per sota dels 700 euros. Una pensió mitjana de 920 euros mensuals s’incrementarà en 2,30 euros a penes. L’augment és sensiblement inferior als 5.000 milions del rescat de les autopistes, o els més de 50.000 milions que ha suposat el rescat de la banca. En 2022, les pensions mitjanes només hauran experimentat un increment d’11,59 euros que, considerant l’increment del cost de la vida (previst en 75,71 euros), acumularan unes pèrdues de 64,12 euros mensuals. Amb eixe ridícul augment, no tenim ni per a una botella de butà, tot i que la nostra presència constant, massiva i exemplar ha estat contundent. Es tracta d’una trampa perquè callem; un caramelet de curta durada: només per al que dure la legislatura. I després què? No: no volem parxes sinó solucions sostingudes en el temps i intocables.

Amb l’entrada en vigor de l’índex de sostenibilitat, la previsió més optimista és que en una dècada les pensions perden un 15% de poder adquisitiu. Els estudis del Ministeri d’Ocupació reconeixen que només l’aplicació de l’índex de sostenibilitat (a partir de 2019), que preveu l’esperança de vida en el moment de la jubilació, es retallarà un 5% del valor nominal de les pensions cada 10 anys. El factor de sostenibilitat condemnarà els nostres fills i filles a pensions de misèria. Estem davant d’un estat d’emergència social. Estem davant de tot un pla perfectament elaborat per acabar amb les pensions públiques i fer negoci amb les pensions privades. I és que patim un govern amb nul·la credibilitat, que juga a guanyar temps governant per als seus i a colp d’enquestes i corruptel·les. Estem ací representats de tots els sectors socials maltractats per aquests pressupostos: persones joves, grans, estudiants, treballadores, aturades, dependents… Estem ací junts i juntes per dir alt, fort i clar:


NO ALS PRESSUPOSTOS ANTISOCIALS I ANTIVALENCIANS
NO AL ROBATORI DEL NOSTRE FUTUR, DRETS I DIGNITAT
NO A LES MENTIDES NI CORTINES DE FUM
NO A UN GOVERN QUE NO DEFENSA EL QUE ÉS PÚBLIC I GUANYAT A COLPS DE COTITZACIONS

La nostra reivindicació justa ha omplit les places de tot l’estat i ens ha reunit ací una vegada més. Les nostres actuacions han sigut exemplars, han produït debats en els mitjans de comunicació, han obligat a actuar al govern, encara que de manera mísera, insuficient. Està clar que aquest govern reacciona només quan hi ha pressió al carrer. Per això, no cessarem i les nostres veus s’acostaran més encara als nostres governants perquè abans de reprendre les accions de la Coordinadora de Pensionistes a la tardor, ens sentiran demà diumenge, 27 de maig, a Madrid per dir: NO MÉS PRECARIETAT. Les persones pensionistes ens sumarem a la manifestació junt a altres persones i col·lectius precaris i continuarem pressionant al carrer a la tardor, tantes vegades com calga. No podem acceptar com a normal que cada vegada més gent no puga pagar la llum, els medicaments… mentre es rescaten autopistes o el Castor.

PROU DE RETALLS QUE PAGA SEMPRE LA MATEIXA GENT
PROU DE ROBATORIS ALS DINERS DE TOTS I TOTES,
PROU DE CONSENTIR QUE LA SECRETÀRIA D’ESTAT DE COMUNICACIÓ ENS FAÇA “CORTES DE MANGA ALS PENSIONISTES”

Alcem la veu ben fort: JA ESTÀ BÉ. JA N’HI HA PROU. VOLEM LES CLAUS DE LA CAIXA. VOLEM UNES PENSIONS PÚBLIQUES I DIGNES.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.