Retallades

Presentat el recurs d’inconstitucionalitat contra el Decret Llei 1/2012

El grup parlamentari del PSOE al Senat presenta el recurs davant el Tribunal Constitucional.

Ximo Puig, líder del PSPV, amb els representants sindicals. Vicent Mauri, d'Intersindical Valenciana, a la seua dreta.
Ximo Puig, líder del PSPV, amb els representants sindicals. Vicent Mauri, d'Intersindical Valenciana, a la seua dreta.
12 / 04 / 2012 | Intersindical

El grup parlamentari del PSOE al Senat ha presentat el recurs d’inconstitucionalitat davant el Tribunal Constitucional contra el Decret Llei 1/2012 que els sindicats de la Mesa General li vam demanar. Tot i que finalment no signen el recurs per motius aliens a la seua voluntat, tant els parlamentaris de Compromís com els d’Izquierda Plural havien compromés la seua signatura.

Intersindical Valenciana agraeix al nou secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, les gestions realtzades davant la direcció federal del seu partit per tal que la presentació es realitzara en temps i forma. També vol agrair a EUPV i a Compromís la posada a la disposició d’aquest recurs de la signatura dels seus parlamentaris al Congrés dels Diputats.
Cal recordar que aquest recurs només el poden presentar un limitat nombre de persones o institucions. En aquest cas, han estat un poc més d’una cinquantena de senadores i senadors del partit socialista.
El recurs, que està basat en els arguments jurídics elaborats de forma conjunta pels serveis jurídics de les cinc organitzacions sindicals presents en la Mesa General, defensa la inconstitucionalitat de les següents matèries:
1.- Vulneració del dret a la llibertat sindical i a la negociació col·lectiva
2.- No estar justificat el pressupost habilitant d’extraordinària i urgent necessitat.
3.- Infracció del límit material del decret llei.
4.- Vulneració del dret a la no-privació de béns i drets
5.- Vulneració del dret al treball i a una remuneració suficient
6.- Vulneració del dret a la igualtat i no-discriminació
7.- Vulneració de la competència legislativa per a la regulació de determinades matèries.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.