Mesa general de la Funció Pública

Primera reunió de la Mesa General Funció Pública Valenciana

06 / 10 / 2015 | Intersindical

Dilluns, 5 d’octubre, es va constituir la Mesa General de Negociació de personal funcionari, estatutari i laboral (MGN I). Més enllà de la pròpia constitució de la mesa, la consellera no ha aconseguit acord en les qüestions de fons que es plantejaven en la mesa:

- Pròrroga de la jubilació més enllà de l’edat obligatòria: davant les crítiques de la major part de la representació sindical, la consellera ha afirmat que estudiaria les diferents propostes per intentar arribar a un consens.
- Devolució de la paga extraordinària suprimida en 2012. La Generalitat Valenciana ha presentat una proposta de Decret-llei que només suposava la devolució fins el 50% de tot el personal funcionari. Intersindical Valenciana ha plantejat que aquesta devolució fins el 50% integre al personal laboral i que al personal de justícia se li retorne el 100% en compliment de les sentències guanyades al TSJCV. A més, ha proposat que l’altre 50% restant es pague en la nòmina de gener de 2016. La DG de Pressupostos no ha volgut comprometre’s en una data concreta, ni per al retorn del 26% enguany no per a l’any 2016, sota l’argument que la tresoreria està fatal i que ara mateix depenen del crèdit que arribe del Govern Central.
Comparació que no ha agradat gens a la bancada del Consell.
- Restitució dels dies addicionals per antiguitat en vacances i permís per assumptes particulars. Aquesta restitució no afectava al personal sanitari ni tampoc al de justícia. Per aquest motiu, des de la Intersindical Valenciana s’ha demanat que s’incloguera a aquest personal per evitar discriminacions. Respecte del personal de justícia s’ha demanat tornar a la situació anterior al 2012 que suposava 9 dies de lliure disposició. A més, ha demanat incloure a tot el personal de la sanitat.

Acord per al dia 8
La Generalitat Valenciana, atenent les propostes sindicals, ha acceptat la redacció d’un acord sobre aquests assumptes que lliurarà dimarts 6 d’octubre per negociar en una reunió el dia 8 d’octubre. Aquest possible acord englobarà la devolució de la paga extraordinària i la restitució dels dies addicionals per antiguitat en vacances i permís per assumptes particulars. Per a Intersindical Valenciana aquest document ha d’arreplegar les propostes fetes en la Mesa General i un calendari d’aplicació d’aquests assumptes sense discriminar cap sector ni personal.

Calendari de negociació
Intersindical Valenciana també ha proposat un calendari de negociació de diversos temes com ara:
- Ofertes públiques d’ocupació,
- Consolidació del treball del personal interí,
- Modificació de la llei de la Funció Pública Valenciana,
- Adscripció a les conselleries de Justícia i Administració Pública i Educació dels serveis de prevenció de riscos laborals,
- Funcionarització del personal laboral…
També ha reclamat una Mesa General específica sobre retribucions que englobe:
- L’augment retributiu per 2016 per damunt de l’1% acordat pel govern espanyol;
- La recuperació del 100% de les retribucions en situació d’IT;
- La recuperació dels diners perduts per l’aplicació dels diversos ajustos salarials que s’han produït als darrers anys i
- La inclusió en els Pressupostos de la Generalitat Valenciana per 2016 de partides suficients per garantir el compliment dels acords de pagament del decret de carrera del sector del Consell i per la negociació de la carrera en l’Administració de Justícia.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.