Mesa general de la Funció Pública

Rescatar la gestió de les baixes professionals és avançar en la recuperació del serveis públics

12 / 12 / 2016 | Intersindical

Intersindical Valenciana considera que la recuperació d’aquesta prestació, fins ara en mans de les mútues, constitueix un estalvi important, una garantia per la salut del personal de la Generalitat i un aposta clara pels serveis públics.

Intersindical Valenciana valora positivament el rescat de la gestió de les baixes per accident laboral o per malalties professionals de les empleades i empleats públics de la Generalitat Valenciana que tornarà a la gestió pública que ha comunicat públicament la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques. Aquest fet n’és un compromís de la Conselleria amb els sindicats en l’àmbit de la Mesa General de Negociació de la Funció Pública Valenciana en el transcurs de la negociació de l’Acord de Legislatura del personal de la Generalitat.

La gestió privada de les malalties professionals i dels accidents de treball va ser decidida per Alberto Fabra en 2013 en línia de la seua política d’afavorir els interessos privats i de desmantellament dels serveis públics. Aquest fet suposava un negoci de 5 milions d’euros per les mútues. No només es desviaven recursos a la privada sinó que, en les mateixes dates, segons un informe de la Sindicatura de Greuges, el Consell de Fabra es va finançar en 2000 milions de l’IRPF i de les quotes socials dels funcionaris i funcionàries endeutant-se amb la l’Administració de l’Estat.

Per altra part, des de la Intersindical Valenciana es nega que en les Administracions Públiques siga major que en altres àmbits laborals. Aquest discurs forma part d’una campanya per desprestigiar les empleades i empleats públics i els propis serveis públics.

Finalment, des del Sindicat es fa una crida al Consell per activar l’apartat D.1 de l’Acord de Legislatura que diu expressament: «Negociar la recuperació del pagament del 100% de les retribucions en la situació d’Incapacitat Temporal (IT)». Un compromís que encara no s’ha complit malgrat que va ser un dels assumptes més rellevants de la negociació en estar fent-se un negoci amb la salut de les persones que hi treballen.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.